Буковинські ветерани випустили книгу

Організації ветеранів України презентувала книгу «Історія і сьогодення Чернівецької обласної Організації ветеранів України». Книга приурочена 25-річчю заснування ветеранського об`єднання на Буковині і стала своєрідним літописом його діяльності.

«Це ще й підсумок становлення і осмислення внеску тисяч і тисяч людей старшого покоління у творення незалежної України», – наголосив голова обласної ради Організації ветеранів України Василь Юрійчук, презентуючи спільний доробок ветеранського активу області. Він зазначив, що ще у 2010 році президія обласної ради ветеранів ініціювала підготовку і видання книг про видатних людей краю, історію створення і розвиток ветеранського руху. Першою в цьому циклі стала книга «Вони прославили Буковину», де були зібрані відомості про тих, хто пройшов шляхами Великої Вітчизняної війни та своєю звитяжною працею прославив наш край. У презентованому нині виданні «Історія і сьогодення Чернівецької обласної Організації ветеранів України» вміщено матеріали про становлення та розбудову організації, її структуру, основні завдання, функції і напрямки діяльності, кадровий потенціал обласної ради ветеранів, міських, районних та первинних ветеранських організацій краю. Книга ілюстрована світлинами, що відображають роботу ветеранських організацій і життя ветеранів Буковини.

Керівники цього видавничого проекту – Василь Юрійчук та Степан Мельник, упорядкував його Олександр Бацура, а побачила книга світ у місцевому видавництві «Букрек».

Учасники презентації відзначили, що книга має велике виховне значення і повинна бути представлена в бібліотеках населених пунктів та навчальних закладів області.

Джерело – прес-служба ОДА.

peredplata