Потяг Львів-Чернівці і руді таргани

Потяг Львів-Чернівці і руді тарганиДнями довелось мені їхати додому потягом «Львів-Чернівці» Львівської залізниці в компанії двох вусатих рудих… тарганів. У вагоні було до запаморочення спекотно і душно. Але пасажири терпіли. Бо всім треба в Чернівці.

У загальний вагон квитки були дешеві – 12 гривень, маршрутка ж вартувала б, як мінімум, гривень 50. Тому люду у вагонах було багацько. І не тільки люду.

Поки ми намагались з усіх сил відчути покращення на Укрзалізниці, попри мене по стінках купе бігали руденькі створіння. Тарганам теж, певно, було спекотно, тому вони гасали вгору-вниз, вліво-вправо, наче навіжені.

Провідник Штефко (в миру Степан, але насправді такий собі класичний вуйко Штефко без прикрас) снував вагоном з флегматично-саркастичним виразом обличчя. На прохання відчинити вікно відповідав: «А може, на тебе ще й подути?» На інше, не менш важливе для мене і тарганів питання: «А чому ви не робите дезінсекцію, бо вагон кишить рудими створіннями?» відповів дуже по-штефськи: «Тобі треба, ти і лови, а не базікай тутка».

Коли ж ми з вуйком Штефком-провідником розбалакались (бо ніщо так не зближує провідника і пасажира, як спека, таргани та обурення якістю послуг укрзалізяччя), з’ясувалось, що у вагонах потяга \”Чернівці-Львів\” дезінсекцію не здійснюють, бо нема засобів. Бо навіть віники провідники купують за свої кревні. Адміністрація, мовляв, нічим не забезпечує. І це при тому, що самі провідники змушені добу проводити з рудими друзями сам на сам до відправлення в рейс.

Не змогла так просто забути цю поїздку і рудих вусатих, а тому написала запит до Львівської залізниці, аби прояснили ситуацію простим смертним пасажирам, що і як робиться в потягах, аби там не було тарганів і чому грошей не виділяють на закупівлю деззасобів, віників тощо.

Львівська залізниця у своїй відповіді переконує, що там забезпечують належний санітарний стан пасажирських вагонів, дезінсекція проводиться двічі на місяць або за епідпоказниками.

Враховуючи моє звернення, на залізниці буде зроблено позапланову дезінсекцію усіх пасажирських вагонів.

Також заступник начальника пасажирської служби Львівської залізниці повідомив, що із запланованих на травень-червень 2013 року коштів отримано для прибирання пасажирських вагонів деззасобів на 902 тисячі гривень, а віників — на 10 тисяч гривень.

Тобто, Львівська залізниця переконує, що віники і деззасоби є. Провідники ж стверджують протилежне. Чи не дивно?
Надія ВІРНА

peredplata