Стрілки годинника вже не треба буде рушати

Стрілки годинника вже не треба буде рушатиСхоже, потерпівши поразку в покращенні нашого життя вже сьогодні, влада вирішила потурбуватися про здоров’я українців і одним голосуванням 20 вересня в верховній раді скасувала перехід на зимовий час. Отож відтепер скасовано щорічне переведення годинників на зимовий і літній час і пересувати стрілки годинників більше не потрібно.
В міністерстві охорони здоров’я переконують, що то сприятливо вплине на здоров’я українців. Бо адаптація організму людини до переходу на зимовий або літній час супроводжується слабкістю, в цей час знижується імунітет.

Нагадаємо, що перехід на зимовий час і назад регулярно здійснювався в СРСР і Росії з 1981 року. Це роблять і більшість країн Європи. Пропозиції про скасування в Україні переходу на літній та зимовий час почали лунати відразу після того, як з такою пропозицією виступило керівництво Російської Федерації в червні 2011 року. А 15 вересня поточного року Білорусь відмовилась від переходу на сезонний час.

Як свідчать дослідження, при переході на новий час у маленьких дітей і людей похилого віку відзначаються стресові реакції, порушення режиму сну, діяльності серцево-судинних та імунної систем, обмінних процесів. До того ж, дані кардіології свідчать про особливі проблеми в цей період у гіпертоніків. Противниками переведення стрілок є і люди, які приймають ліки точно за часом. Наприклад, хворі на цукровий діабет. Також багато вчених вважають, що зміна часу суперечить природі. Без наслідків ця процедура не проходить. За даними американських дослідників, в перший період після переведення стрілок годинника кількість смертельних випадків від нещасних випадків у США зростає на 6%, травм з втратою працездатності – на 7%. Правда, для України фахівці навпаки радили б не вводити літнього часу, бо якраз зимовий час є для більшості мешканців України природнім. Але ж наші владоможці не здатні думати, а лишень за доброю радянською звичкою калькувати Росію.
Отож, з новим часом вас, українці!
Вл. Інф.

peredplata