На власний погляд. Андрій Пишний: «Азаров творить уже 18-й бюджет України»

На власний погляд. Андрій Пишний: «Азаров творить уже 18-й бюджет України»З журналістами всієї України на засіданні Медіа-клубу «На власний погляд», який діє при Українському журналістському фонді, зустрівся член ради партії «Фронт Змін» Андрій Пишний. Він нині є чи не найкращим експертом бюджету України. Знає всі підводні течії цього документу. На відміну від тих, хто приймав бюджет, Андрій Пишний його прочитав від першої букви до останньої цифри. Тому він знає, що говорить, і знає, що несе нам майбутній рік.

– Бюджет безглуздий своїм оптимізмом, – вважає Андрій Пишний. – Він передбачає зростання ВВП на 5,5 відсотка. Але насправді триває економічний спад. У нас початок другої хвилі кризи. Україна працює на економіки інших країн, бо має 70 відсотків експорту сировини. Тобто наша економіка має колоніальний характер. Цей бюджет передбачає зростання сировинного експорту ще на 3 відсотки.

Якщо не перепрофілювати економіку Україні – загрожує новий занепад. У нас інфляція зростає швидше за зарплату. 12 мільйонів українців живуть за межею бідності. Це кожний четвертий.

Приймаючи закон про пенсійну реформу, Тігіпко, м’яко кажучи, збрехав, коли говорив про обмеження розміру пенсій. Навпаки, в Україні 14000 людей одержують пенсію до 100 000 гривень. VIP-пенсії залишилися такими, якими собі їх зробили VIP-персони.

Партія «Фронт Змін» пропонувала парламенту оподатковувати на 100 відсотків пенсії вищі за 8000 гривень. Влада відмовилася.

– Ми внесли альтернативний проект пенсійної реформи, – продовжує Андрій Пишний. – Якби його прийняли, 10 мільйонів пенсіонерів змогли б додатково до своїх пенсій одержувати щомісяця ще 364 гривні.

Влада себе не обмежує ні в чому. На відміну від простих українців. На санаторно-ку-рортне лікування 450 депутатів і їхніх сімей у бюджет заклали 200 мільйонів гривень. Це у 4 рази більше, ніж виділили на всіх інвалідів України. Майже 7 мільярдів виділено на дотації вугільної промисловості. Що характерно, жодної копійки не буде виплачено шахтарям. Всі гроші передбачені для керівництва галузі та адмінперсоналу шахт.

– Бюджет – це велика кишеня, куди українці складають гроші, а правляча партія і олігархи їх забирають.

Значно скорочуються витрати на медицину. Бюджет медичної галузі у 2,5 рази менший за витрати на проведення «Евро – 2012».

У нас не працюють підпри-ємства. Тому податки з фізичних осіб втричі вищі за всі податки з підприємств України. Кожен українець витрачає по 400 гривень у рік на утримання цієї бюрократії.

Для медицини і освіти коштів вистачить тільки на 8 місяців. У той же час зростають видатки на утримання влади і ре-пресивного апарату. Зокрема, на прокуратуру видатки зростуть у 2,5 рази, на міліцію – у 2 рази. Для суддів, прокурорів, міліціонерів, есбеістів, кожен з нас платить по 785 гривень у рік. На внутрішню безпеку бюджетом передбачено 35 млрд. гривень. На оборону – тільки 17 млрд. Це означає, що влада готується до війни з своїм народом.

– Азаров уже творить 18-й бюджет України. Він ідеолог тієї економіки, яку ми маємо. Тобто колоніальної. Іншої творити він не спроможний.
Натомість влада про себе дуже добре дбає. На дорогі авта, на резиденції, чартерні перельоти, лікування у бюджет заклали аж 11 млрд. гривень.
Сьогодні найбільше зростання виробництва у світі мають Китай та Індія. Саме туди буде спрямований сировинний експорт Української економіки. Ми перетворимося у колонію китайську чи індійську.

Якщо вчасно не вжити заходів із оздоровлення української економіки, спрямування її на розвиток виробництва, запуск фабрик, заводів, ця влада заведе нас у глухий кут, звідки вже виходу не буде.

Якщо на наступних виборах український народ знову вибиратиме партію регіонів, то Україну чекатиме дефолт.

Петро Кобевко

peredplata