За презервативи – до в’язниці

За презервативи – до в’язниціПоки в’язні сумління в різних куточках країни намагаються добитися справедливих рішень у судах, одного активіста податкового майдану знову ув’язнили. Тепер за презервативи проти Януковича. Він був учасником добровільної роздачі презервативів «Партія Кондомів» на Хрещатику в столиці 24 лютого. Все б нічого, але упаковки цих захисних засобів виконані у тради-ційних кольорах партії регіонів та з зображенням, схожим на президента Януковича.

На акції звучали гасла – «Країну заповнює Партія кондомів». Й хоча, за запевненнями організаторів акції, усі дозволи вони мали, чотирьох активістів під час роздачі презервативів затримали міліціянти. Пізніше їх засудили до 15 діб адміністративного арешту за несанкціоноване проведення акції. І це незважаючи на те, що Мельниченко є інвалідом ІІ групи. Однак суд це не спинило. Так само як і те, що після голодування, котре оголосив Сергій, його без свідомості було доправлено зі спецприймальника до лікарні. Після надання йому медичної допомоги він самостійно повернувся до місця відбування покарання.

Сергій Мельниченко також проходить у справі пошкодження плитки на Майдані Незалежності під час Податкового майдану 2010 року. Наразі суд Києва продовжує допит свідків у цій кримінальній справі. Хоча вони вже нічого без зачитування їхніх же показів річної давнини не пам’ятають. І точно вказати на хлопців (а у справі проходять семеро чоловіків) не можуть. Та суд триває.

Також, як нам повідомили в Запорізькому осередку ВО «Тризуб», розгляду апеляції очікує й дев’ятеро тризубців, яких, на переконання хлопців та їхніх захисників, несправедливо засудили. Та, незважаючи на те, що апеляція подана практично одразу по оголошенню вироку (наприкінці минулого року), апеляційний суд області ще не призначив дату розгляду.

Також 19 березня в Шевченківському районному суді міста Києва відбудеться чергове засідання суду по справі україн-ських націоналістів, які пошкодили пам’ятник Леніну в центрі столиці ще в 2009 році.

Надія ВІРНА

peredplata