Купуємо голос за 50 гривень

Купуємо голос за 50 гривеньДо парламентських виборів ще далеко, а на теренах Буковини підлі технологи вже почали свою брудну діяльність.
Представники однієї з партій, яким дозволені всі негідні справи політичні, телефонують до пенсіонерів і пропонують їм гроші. Обіцяють по 50 гривень за паспортні дані.

Редакція газети має сигнали про подібні пропозиції. З однією людиною, котрій пропонували гроші за паспортні дані, нам вдалося поспілкуватися.

Його звати Борис. Він — інвалід, живе на пенсію. Тож, звичайно, не шикує. Ті, хто дзвонив, напевне, добре знали про скромний матеріальний стан чоловіка. Дізналися про нього або від пенсійного фонду, або від соціальних служб. З чого робимо висновок, що керівники цих структур, надаючи подібну інформацію, починають брати участь у злочинних діях, спрямованих на фальсифікації виборів 2012 року.

Отож кілька днів тому до пана Бориса в Чернівцях зателефонував якийсь чоловік.

— Він ввічливо привітався, але не представився, — розповідає пенсіонер. – Дуже цікаво і хитро повів розмову. Запитує, як я живу: «Яке у вас зараз матеріальне становище?». А яке у мене становище, у пенсіонера-інваліда?… Звісно ж, не розкошую. «Ви маєте можливість заробити 50 гривень, — продовжує той, хто телефонує. – І не треба ніяких зусиль докладати. Продиктуйте мені дані вашого паспорта». «А вам навіщо?» — питаю. «Якщо ви нам дасте дані, то і на вибори восени вже можете не ходити, і заробите 50 гривень».

— Мені аж дух перехопило, — продовжує пан Борис. — За кого вони там нас мають!.. Я своєю совістю не торгую. І нічого її оцінювати. Негідники. Тож міг їх некультурно післати. Але на цей раз післав культурно. Після цього уже не телефонують.

Ось така історія трапилася в Чернівцях. А вибори ще далеко…

Світлина

peredplata