Чергова «перемога» влади над здоровим глуздом

Чергова «перемога» влади над здоровим глуздомГолова фракції «Фронт Змін» у Чернівецькій міській раді Олексій Каспрук у п’ятницю написав заяву про звільнення з посади начальника комунального підприємства «Містобуд» «за власним бажанням».

Це підприємство, створене у 1994 році, О. Каспрук очолив 2006-го. Воно займалося капітальним ремонтом та будівництвом соціальних і комерційних об’єктів у Чернівцях.
За результатами роботи в 2010 році КП «Містобуд» сплатило більше 4 млн. грн. податків до бюджету і навіть нова «молода команда» міської ради визнала його одним з кращих комунальних підприємств Чернівців, відзначивши відповідним дипломом. Та, мабуть, те, що колектив зрозумів як відзначення своїх заслуг, було лише спробою підкупу керівника, намаганням влади перетворити Каспрука на «кишенькового опозиціонера».

Після усунення міського голови Чернівців нове керівництво міста вдалося до фактичного знищення підприємства. Олексій Каспрук пояснює це своєю принциповою позицією, яку він, як керівник опозиційної фракції, демонструє у міській раді, активно критикуючи непрозорі рішення ради з розпо-ділу міської власності, земельних, кадрових та інших питань.

«За цей рік від міської ради, яка є власником підприємства, нам не надійшло жодного замовлення, хоча нею були освоєні дуже великі кошти, — розповідає Олексій Каспрук. – Разом з цим, окремі керівники міської ради намагалися усіляко (переважно безпідставно) критикувати підприємство». Подібні заяви з боку власника підривали ділову репутацію
«Містобуду» та не давали йому співпрацювати з приватними замовниками: через невизначеність долі підприємства та його начальника замовники, на відміну від попередніх років, просто боялися укладати довгострокові договори.
Це призвело до погіршення стану підприємства, виникнення заборгованості із заробітної плати та інших платежів. Звісно, у всіх цих проблемах керівництво міськради звинуватило Олексія Каспрука.

У п’ятницю, 4 листопада, на засіданні постійної профільної комісії міської ради з питань земельних відносин, архітектури та будівництва розглядався стан справ на підприємстві. Департамент містобудування та земельних відносин міської ради запропонував звільнити Каспрука із займаної посади. І хоча депутатська комісія міської ради не підтримала таку пропозицію, Олексій Каспрук прийняв рішення написати заяву про звільнення «за власним бажанням».

«Я не хочу, щоб колектив, який я очолював, і далі був заручником війни, яку веде проти мене міська влада, — заявив керівник ГО «Фронт Змін». – Саме тому я зараз прийняв рішення про звільнення».

Він зазначив, що тепер ще більше сконцентрується на громадській та депутатський роботі, попереджаючи можливі незаконні дії, які намагатиметься чинити тимчасове керівництво міста, а також активно відстоюватиме права чернівчан, очолюючи обласну громадську організацію «Фронт Змін».

Володимир Немирич

peredplata