Подання звітності підприємцями

Згідно із Законом України від 08.07.2010 № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», фізичні особи-підприємці, в тому числі ті, котрі обрали спрощену систему оподаткування, та члени сімей цих осіб, які беруть участь у провадженні ними підприємницької діяльності, зобов’язані до 1 квітня 2012 року подати до територіального органу Пенсійного фонду за місцем реєстрації (проживання) звіт за 2011 рік – Додаток 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 08.10.2010 № 22-2.

Звіт подається незалежно від стану фінансово-господарської діяльності, тобто фізичні особи-підприємці, які припинили свою діяльність або не отримували доходу в 2011 році, зобов’язані подати звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
За неподання чи несвоєчасне подання фізичними особами-підприємцями зазначеного звіту органи Пенсійного фонду зобов’язані застосовувати фінансові санкції у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.), передбачені Законом.
Звертаємось до вас з проханням не відкладати подання звіту на останні дні. Звіт за 2011 рік можна подавати уже в січні 2012 року.

Головне управління
Пенсійного фонду
України в
Чернівецькій області

peredplata