Свободу Юлії Тимошенко!

Свободу Юлії Тимошенко!Чернівецька область першою в Україні надіслала підписи європейським структурам з проханням вжити санкцій щодо Януковича і його оточення, яке гнобить у в’язниці одного з лідерів опозиції Юлію Тимошенко.

Підписи передав голова обласної організації ВО \”Батьківщина\” Іван Мунтян. Разом з підписним листом киян кількість особисто переданих керівнику представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Тейшейрі підписів становить 100 тисяч. В інших областях збір підписів триває. Кажуть, що їх буде кілька мільйонів. До такої кількості людей, до їхніх думок і прагнень не має права не дослухатися ні Україна, ані весь цивілізований світ.

На нещодавній прес-конференції Іван Мунтян повідомив журналістам, що Європа з розумінням поставилася до організованих українцями акцій, спрямованих на визволення Юлії Тимошенко. Також вона докладатиме зі свого боку всіх зусиль, аби пришвидшити цей процес.

— Це влада ув’язнила не Юлію Тимошенко. Вона ув’язнила увесь україн-ський народ, — сказав Іван Мунтян. – Навіть коли за прем’єрства лідерки БЮТу в тюрмі сидів Колесников, то біля нього був його лікуючий лікар. А до Юлі не допускають. Вони її катують.
Зараз на боротьбу з режимом повстають люди не тільки у Західній чи Центральній Україні. Повстає Схід. Там найбільше незадоволених керівництвом держави, яке обікрало східняків сьогодні так, як Ющенко західників учора. Отож навіть ця біда, однакова як для Заходу, так і для Сходу, Україну єднає. Уже неможливо буде її розділити і на цьому владарювати. А нам на Заході України варто змінити кінцівку кричалки «Спасіба жітєлям Донбасса…» словами «…за повстання проти…»

Влада доводить суспільство до кипіння. Останніми місяцями почалися перебої з виплатами зарплат бюджетникам, затримуються пенсії, ліквідовуються пільги. Ми всі добре пам’ятаємо, як партія регіонів за часів прем’єрства Юлії Тимошенко вимагала пільг для афганців, чорнобильців, дітей війни, для інвалідів і пенсіонерів. Вони домоглися свого. Але не зчулися, як настав час відповідати за це самим. Юлія Володимирівна могла вчасно виплачувати пенсії і зарплати, не позбавляла людей пільг. Більше того, у важких умовах спромоглася навіть виплачувати борги за ощадними книжками часів СРСР. Янукович з Азаровим ні на що не спроможні. Навпаки, вони ведуть країну до повного економічного і со-ціального занепаду. Тому й починаються бунти.

А у Чернівецькій області ВО «Батьківщина» та інші опозиційні партії не відмовилися від того, аби провести депутатське Буковинське віче. Вони мають намір дати на ньому правдиву оцін-ку діям як столичної, так і місцевої влади. Адже у нас почався колапс самоврядування. Скоро виповниться півроку, як не збирається на сесії обласна рада, котра досі не має голови. У нас безголові міста Чернівці і Новодністровськ. У нас під криміналом ходять голови і екс-голови у Вижницькому та Заставнівському районах. Нема порядку.
За Буковинське віче вже зібрано понад 600 підписів депутатів всіх рівнів від БЮТ-Батьківщини. Партія «Фронт Змін», ВО «Свобода» мобілізують свої депутатські лави.
Влада дуже швидко відчує силу єдності серед опозиції.

peredplata