Погода на Буковині 14 грудня

Хмарно з проясненнями

Вночі у Сумській, Полтавській, Харківській, та Луганській областях, вдень на Закарпатті, в Карпатах та на Львівщині сніг; на решті території без істотних опадів.
На дорогах України, крім півдня, місцями ожеледиця ⚠
Вітер північно-західний з переходом на південно-східний, 5-10 м/с, вночі у північно-східних областях місцями пориви 15-20 м/с та хуртовина ‼
Температура протягом доби 1-6° морозу; вночі в західних, Житомирській, Вінницькій, Кіровоградській та на півночі Одеської областей 6-11° морозу, вдень на узбережжі морів та в Криму 0-5° тепла.

У Чернівецькій області сьогодні, 14 грудня, вночі температура -6 -4 градусів, вдень -4 -3 градусів. Про це повідомляє sinoptik.

Синоптики прогнозують вітер південно-східний 5-10 м/с. В цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Чернівцях буде зберігатися похмура погода. Без опадів.

за останні 130 років
14 грудня:
МАКС: 13.2° (1957)
МІН: -17.3° (1948)

Народний прогноз погоди:

Цього дня вшановується пам’ять святого пророка Наума. У народі цього святого називали Грамотником, оскільки в цей день у давні часи (з 1 грудня за старим стилем) починали вчити дітей грамоті. Навчальні “муки” дітей доповнювались вітром, який був дуже характерним у день пророка Наума: “Прийшов Наум, зимній вітер подув”. Якщо вітер з південно-західного переходив у західний чи північно-західний, чекали посилення морозів.

peredplata