Погода на тиждень: до України прийдуть дощі та похолодання

Згідно з даними Погода УНІАН, цього тижня в більшості регіонів України спаде спека, у середу пройдуть дощі.

У понеділок в Україні без опадів. На півдні до +33°, в інших регіонах до +28°…+32°.

Прогноз на 2 вересня / УНІАН
Прогноз на 2 вересня / УНІАН

У вівторок в Україні місцями пройдуть дощі з грозами. Температура вдень на півдні до +33°.

Прогноз на 3 вересня / УНІАН
Прогноз на 3 вересня / УНІАН

У середу, 4 вересня, у багатьох регіонах похолодає і пройдуть дощі. Найспекотніша погода буде на півдні – до +33°. В інших регіонах до +20°…+30°.

Прогноз на 4 вересня / УНІАН
Прогноз на 4 вересня / УНІАН

У четвер в Україні без опадів. Вночі по країні температура +9°…+17°, вдень до +33°.

Прогноз на 5 вересня / УНІАН
Прогноз на 5 вересня / УНІАН

У п’ятницю практично без опадів. Вдень на півдні до +31°, в інших регіонах до +28°.

Прогноз на 6 вересня / УНІАН
Прогноз на 6 вересня / УНІАН

7 і 8 вересня в Україні без опадів. У суботу вночі найпрохолодніше буде на заході – до +11°, на решті території +12°…+16°. Вдень температура по країні +21°…+31°. У неділю вночі на заході температура до +9°, вдень в Україні від +19° до +30°.

Прогноз на 7 вересня / УНІАН
Прогноз на 7 вересня / УНІАН
Прогноз на 8 вересня / УНІАН
Прогноз на 8 вересня / УНІАН

Народний прогноз погоди в Україні

2 вересня – пророка Самуїла. Перелітні птахи готуються до відльоту в теплі краї. Час смикати буряк і моркву, городу вклонитися.

3 вересня – Ап. Тадея; Васси, мучениці. День буде ясним – можна чекати ще чотири тижні хорошої погоди. Сьогодні про погоду розкажуть білки і бджоли. Якщо білки роблять великий запас горіхів – зима буде суворою. До холодної зими щільно заліплені воском бджолині стільники. Якщо бджоли залишили стільники відкритими – зима буде теплою.

4 вересня – Зенона, мученика. Повинні з’явитися перші осінні приморозки, котрі сприяють початку паутинолета. Якщо павутиння прилипає до рослин – до тепла.

5 вересня – Луппа, мученика. Якщо листя лягає горілиць – до холодної зими, а долілиць – зима буде теплою. Якщо цього дня журавлі на південь полетіли – зима буде ранньою. Якщо нема приморозків, то не буде і весь місяць. Летять журавлі низько до теплої зими, високо – до холодної. Пізній падолист – до сухої осені.

6 вересня, Євтихія, священномученика. Дощ у цей день обіцяє суху осінь і хороший урожай на майбутній рік.

7 вересня – Ап. Варфоломія і Тита. Прийшов Варфоломій – жито на зиму сій. Суша на Варфоломія – гострої зими є надія. За народними прикметами, якщо протягом літа грибів було багато, то зима буде довгою.

8 вересня – Адріана і Наталії, мучеників. Ранок в цей день холодний – до ранньої і холодної зими. У цей день потрібно збирати горобину і калину. Хороший врожай горобини – до морозу. 8 вересня не опало листя берези і дуба – чекай суворої зими.

peredplata