Негода знову наробила лиха на Буковині: зірвані дахи будинків, понищений урожай, села залишилися без світла.

.

У Чернівецькій області потужна злива з градом понищила урожай селян, а сильний вітер зірвав дахи житлових будинків у кількох селах.

Як повідомляється на Facebook-сторінці Веренчанської територіальної громади, раптова негода розпочалась 5 серпня приблизно о 19.00 і за невеликий час наробила лиха.

Зокрема, внаслідок сильного поривчастого вітру й зливи знесло дахи деяких будинків. Окрім того, в будинках, у яких зірвало покриття дахів, вода просочилася всередину кімнат.

Разом з тим, буревій пошкодив опори ліній електропередач, вирвав три електричні стовпи, внаслідок чого декілька вулиць залишилися без електропостачання. Сильними потоками води зруйновано дорожнє покриття автомобільних доріг.

Як зазначається у дописі, окрім Веренчанки не менше постраждало і село Бабин колишнього Заставнівського району.







“Руйнівний град, розміром більше, як перепелине яйце побив усе на своєму шляху. Селяни та орендарі, які так тяжко працювали на своїх земельних ділянках, не можуть оговтатися від горя, через зруйнований урожай. Знищено усі зернові культури, овочі, плодові дерева, виноградники. Жителі зазнали величезних втрат”, – йдеться у повідомленні.

За повідомленням, у Бабинській філії Киселівського ОЗЗСО І-ІІІ ст пошкоджено дах будівлі – вода опинилася всередині приміщення.

“Не оговтавшись від червневої стихії, жителі з страхом дивилися на воду, яка неслася вулицями величезною силою та зносила все. Наразі комісія ТЕБ та НС Веренчанської сільської ради встановлює суму збитків”, – йдеться у дописі.

Раніше повідомлялося, що у Чернівецькій області ввечері 5 серпня випали сильні дощі з градом.

peredplata