«Біле озеро -2021»: чернівецькі спортсмени вибороли більше десятка нагород з плавання на відкритій воді

На базі реабілітаційно-оздоровчого комплексу Рівненської АЕС «Біле озеро» з 30 липня по 1 серпня відбувся однойменний VIII Міжнародний турнір з плавання на відкритій воді.

Цьогорічні змагання, присвячені 30-й річниці Незалежності України, зібрали 252 спортсмени та аматори із 18 українських міст 10 областей країни, а також США та Італії. Серед плавців чимало членів родин,  працівники Рівненської АЕС, вперше на турнірі пливли чотири учасники бойових дій у зоні проведення ООС.

Постійними учасниками запливів стали вже й чернівецькі спортсмени. Зокрема Буковину представляли 29 плавців: 4 дорослих та 25 дітей.

Традиційно учасники пропливали так звану «золоту» милю – 1650 метрів. Спортсмени змагалися у своїх вікових категоріях, серед «мастерс» та «любителів», чоловіків та жінок. Наймолодшому учаснику змагань виповнилося 9 років, а найдосвідченішій плавчині, львів’янці Ніні Голуб – 79. У результаті черговий турнір визначив низку переможців у 49 категоріях.

Чернівчани знову вибороли велику кількість медалей різного ґатунку: дорослі плавці мають у своєму доробку 2 бронзи та одну золоту нагороду, а діти, які тренуються у спорткомплексі «Титан» під керівництвом тренерів Іллі Дуліна та Людмили Сідлецької, зібрали врожай з 10 медалей: 2 золоті, 5 срібних, 3 бронзових.

Серед дорослих призові місця посіли представники клубу «Актив Мастерс»:

3 місце – Наталія Рябова, у категорії «мастерс» серед жінок  (вік 50-54 рр.) – тренер О. Міхалєва).

Серед чоловіків  у категорії «любителі» перше місце виборов Олександр Корнейчук (вік 55-59 рр.).

3 місце –  Роман Гунчак, «любителі» (вік 40-44 рр.)

Юнаки:

1 місце – Стрілецький Олександр  (вік 2004-2005 рр.)

1 місце – Олександр Снігуряк  (вік 2010 р. і молодші)

2 місце – Максим Звонецький (вік 2004-2005 рр.)

2 місце – Олег  Бесараб (вік 2006-2007 рр.)

Дівчата:

2 місце – Амалія Ульяницька (вік 2008-2009 рр.)

2 місце – Вікторія Бурачок (вік 2006-2007 рр.)

2 місце – Вікторія Вінтоняк  (вік 2010 р. і молодші)

3 місце – Єгор Греков (вік 2008-2009 рр.)

3 місце – Вікторія Огородова (вік 2006-2007 рр.)

3 місце – Данило Коріняк (вік 2010 р. і молодші)

Усіх призерів нагороджено дипломами та цінними призами.

Вітаємо переможців та тренерів і бажаємо нових здобутків, яскравих перемог та чудових результатів.

Головною суддею змагань була неодноразова чемпіонка України, учасниця трьох Олімпійських ігор, світова рекордсменка Ольга Береснєва.

Чергову милю «Білого озера» разом з учасниками проплив і генеральний директор Рівненської АЕС Павло Павлишин, який особистим прикладом пропагує заняття спортом та здоровий спосіб життя.

За сприяння керівника РАЕС чернівецькі спортсмени побували на екскурсії в інформаційному та навчально-тренувальному центрах підприємства, де у супроводі провідних фахівців атомної електростанції пропрацювали різні штатні й позаштатні ситуації на повномасштабних тренажерах блоків РАЕС, змогли власноруч покерувати реактором, побачити на власні очі нелегку, відповідальну але водночас дуже цікаву та захоплюючу роботу атомників.

Щиро вдячні генеральному директору Рівненської АЕС Павлишину Павлу Яремовичу за надану можливість хоч на годину відчути себе частиною такого потужного, значущого, важливого організму і бажаємо йому нових досягнень, стабільної роботи підприємства та задоволення від улюбленої справи.

peredplata