«Близькі незнайомці»: у Чернівцях молодь допомагає людям похилого віку усім від продуктів до книжок

Волонтери провели благодійну акцію «Близькі незнайомці», мета якої забезпечити мешканців Чернівецького геріатричного пансіонату необхідними речами та продуктами.

Гончаренко центр у Чернівцях спільно з Центр культури і дозвілля ЧНУ ім. Ю.Федьковича провів акцію «Близькі незнайомці». В рамках  людям похилого віку, які проживають у Чернівецькому геріатричному пансіонаті було передано 100 кг картоплі, 100 кг яблук, солодощі, а також випічку від пекарні “Сито”.

Як розповів Павло Гараджій, громадський діяч Центру культури і дозвілля ЧНУ ім. Ю.Федьковича, до списку нагальних потреб мешканців Чернівецького геріатричного пансіонату входять: теплі кімнатні капці, печиво та солодощі, свіжі овочі та фрукти, а також книги сучасних українських авторів. «Ми сконтактувалися з керівництвом Геріатричного пансіонату, вони надали нам список. Просимо звернути увагу, що літнім людям важливо не лише забезпечувати свої фізичні потреби, а також бути інтегрованими в суспільство, розвиватися, бути, як то кажуть, “на хвилі”. А наш обов’язок – допомоги їм у цьому», – підкреслив активіст.

За словами директора Гончаренко центру в Чернівцях Віталія Яремчука, такі акції проводяться ними вже не вперше. «Ми вже проводили спільні акції на підтримку Чернівецького геріатричного пансіонату. Вважаємо, що це вкрай потрібно аби підтримати одну з найвразливіших категорій населення – людей третього віку. Ми в жодному разі не маємо забувати про старше покоління. Повага і турбота про літніх людей, особливо, під час війни – це маркер нашої цивілізованості», – наголосив керівник волонтерського простору.

Серед всіх учасників акції «Близькі незнайомці» було проведено розіграш 10 призів, головний приз – книга відомого українського письменника Олександра Ірванця з автографом.

 

 

peredplata