Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав закон \”Про освіту\”

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав закон "Про освіту"Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав ухвалений 5-го вересня закон \”Про освіту\” та передав його Президенту України.

\”Ми провели дуже ретельне обговорення цієї реформи під час засідання Верховної Ради. Вона запроваджує цілу низку нових ініціатив. І хочу наголосити, що по ключовому питанню, яке викликало дискусії, в законі зазначається, що викладання в українських школах буде вестися державною мовою, як у всьому європейському просторі, як у всіх цивілізованих країнах\”, – заявив Парубій на брифінгу в парламенті.

\”Надається право для навчання рідною мовою і членам національних меншин, і корінним народам, але мова навчання в українських державних школах буде державною\”, – підкреслив Голова Верховної Ради України.

Андрій Парубій зазначив, що новий закон про освіту не є законом для вчителів та учнів – це є закон для кожного громадянина.

\”Ми будуємо нову українську освіту, нову державу. І зараз я підписую Закон України \”Про освіту\”. Я також відправляю цей закон на підпис Президентові України\”, – резюмував Голова Верховної Ради України.

peredplata