У Чернівцях на парковці вночі зграя собак погризла дорогу машину – відео

У Чернівцях у районі провулку Миру-Будівельників зграя собак погризла машину місцевого мешканця.

Про це у фб-спільноті СтопХамБуковина написала чернівчанка Аліна Миколаївна, пише molbuk.ua

“Неприємна подія сталася в нашому районі в мого сусіда. Собаки погризли та зіпсували машину. Ремонт обійдеться недешево, в різні інстанції дзвонив – кажуть що розберуться. Але особисто поки не вірю, тому що є досвід цієї проблеми нашого району.
Велика зграя собак живе в медколеджі поряд. Їх там підгодовують.

Ми зверталися до центру стерилізації тварин десь два роки назад, попередній директор бачив на території медколеджу ситуацію зі зграєю, обіцяв посприяти, поговорити з директором коледжу, але віз і нині там.. Дуже жаль що людина отримала шкоду, яку собаки точно не відшкодують, та й немає віри, що відшкодує хтось взагалі”, – написала чернівчанка.

Свій допис вона підкріпила відео з камер спостереження, на яких видно, що шкоди авто завдали справді собаки.

У коментарях розгорнулася справжня полеміка щодо ситуації і причин, чому собаки вирішили пошкодити машину.

“Якщо переглянути відео, то чудово видно, як собаки шарпають елементи кузову і зазирають під машину. З високою вірогідністю можна стверджувати, що під машиною ховалася якась дрібна тварина (кіт, тхір, тощо), яка і була об’єктом полювання зграї”, – переконана Вікторія Пивовар.

“Собаки не винні, що опинились на вулиці. Собака на вулиці – це наслідок безвідповідальності людей. Люди в цій природі самі все псують, а потім думають чого так стається”, – зауважує Оксана Філіпчук.

“Може, людина мала якийсь негатив до собак…. А вони це відчувають”, – припускає Сергій Соколюк.

“Потрібно, щоб власник машини викликав слідчу оперативну групу, поліцію, написав заяву, що у зв’язку з чим у нього спричинена поломка. Написав всі витрати, які він має понести. І за собак в місті відповідають відповідні служби, на яких виділяються кошти що з бюджету міста, що з Європи особливо, а також грантові. Тут стався інцидент. Тому певні служби повинні це контролювати та компенсувати власнику машини фінансові витрати на ремонт. Далі всі хочуть в Європу, але в Європі собаки по вулицях не бігають”, – вважає Тетяна Боднарюк.

peredplata