Екстрені чи планові відключення: “Чернівціобленерго” про ситуацію на Буковині

Чому досі тривають екстрені відключення?
 
Останні терористичні обстріли енергооб’єктів додали суттєвої шкоди усій енергосистемі країни. ⚡️Зокрема, була зруйнована робота трьох АЕС, які не мали змоги транспортувати вироблену електроенергію до кінцевих споживачів. Упродовж дуже короткого часу (трьох діб) енергетикам вдалося відновити зруйновані лінії, які дозволили приєднати ці три АЕС до енергосистеми країни. Проте, щоб наростити обсяги виробленої потужності до планового рівня атомним станціям потрібен час. Нині нашарувалося ще й похолодання, через що ремонти електрообладнання сповільнилися.
 
Чому ремонт електроустаткування не може бути швидким?
Масштаб руйнувань енергосистеми складає орієнтовно 50%, ворог підло завдав ударів саме по трансформаторних підстанціях на магістральних лініях. Внаслідок чого перервався зв’язок між електростанцією і споживачами. Силові трансформатори – це дуже складні і дорогі конструкції, які раніше виготовлялися здебільшого на замовлення. ⚡️Ніде у світі немає такого магазину, де можна було б придбати у достатній кількості силові трансформатори. Після попередніх обстрілів і постійних ремонтів електрообладнання, нині склалася ситуація, коли всі запаси вичерпалися, а на виготовлення нових потрібні місяці.
 
Що відбувається сьогодні?
За даними Укренерго, сьогодні в енергосистемі дефіцит потужності складає 25%, тому в УСІХ регіонах країни діє режим екстреного обмеження споживання. ⚡️Наданих для Буковини лімітів споживання сьогодні вистачає лише для підтримки життєдіяльності краю. Тому, щоб забезпечити електроживленням мешканців області бодай на кілька годин, довелося попросити великі підприємства у вихідні припинити свою роботу.
 
👉Шановні споживачі! Така ситуація тимчасова. Невдовзі, країні вдасться наростити генерацію електроенергії і зменшити дефіцит потужності в енергосистемі. Тоді можна буде скласти графіки погодинних відключень і дотримуватися їх. ⚡️Щойно Обленерго отримає команду від Укренерго збільшити ліміти потужності на область, ми розмістимо сформовані графіки на своєму сайті у рубриці Інформація про відключення.
 
‼️Пам’ятайте, економити електроенергію важливо навіть у режимі відключень. Якщо кожен з нас бодай на трохи зменшить споживання, уся країна отримає необхідну економію, це допоможе швидше повернути світло у наші оселі. 👉Просто вимкніть один прилад і зайву лампочку, перенесіть роботу енерговитратних приладів на нічний режим і не падайте духом🔥
 
💪Ми працюємо для вас!
 
Переможемо зло і темряву разом‼️
 
(на фото: знищений рашистами силовий трансформатор)

peredplata