Минулої доби у Чернівецькій області сталося 11 пожеж: найчастіше горіла трава та чагарники

Минулої доби у області сталося 11 пожеж. Найчастіше рятувальники виїжджали на ліквідацію пожеж на відкритій території. Суха трава й чагарники горіли у Дністровському, Чернівецькому районах та обласному ценчастішетрі. Загалом вогонь знищив майже 6 га сухої рослинності.  Причинами пожеж, за попередніми висновками фахівців, є необережне поводження з вогнем невстановлених осіб. 

Зокрема, у місті Чернівці на вул. Селезнівській працівники 3 державної пожежно-рятувальної частини ліквідували пожежу сухої трави та чагарників на площі 1 га. У смт Лужани Мамаївської територіальної громади Чернівецького району вогнеборці ліквідували загоряння сухої трави та дров на відкритій території. Крім цих, у Чернівецькому районі учора було ліквідовано ще 3 пожежі на відкритій території, а рятувальники Дністровського району тричі виїжджали на виклики про пожежі сухої трави. 

Уночі 15 березня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у місті Чернівці на вул. Чудейській горить житловий будинок, зблокований з господарською будівлею. За попередніми висновками фахівців, загорання виникло у господарській споруді, а далі по спільному даху вогонь перекинувся на будинок. Площа пожежі склала 90 кв.м. На місце події прибули рятувальники 2 і 3 державних пожежно-рятувальних частин. Вогнеборці ліквідували пожежу та врятували від знищення житловий будинок, а також ще дві неподалік розташовані споруди. Внаслідок пожежі згоріли перекриття зблокованих господарської будівлі та житлового будинку, меблі, побутова техніка та речі домашнього вжитку. Причина пожежі встановлюється. 

Джерело: Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області

 

peredplata