За добу шахраї ошукали чотирьох буковинців на суму понад 125 тисяч гривень

Шахраї продовжують входити в довіру до буковинців та виманювати кошти за різними шахрайськими схемами. Так, впродовж доби четверо краян стали жертвами аферистів. Наразі правоохоронці здійснюють розшукові заходи для встановлення порушників та притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Учора, 23 червня, із повідомленням про шахрайство до співробітників поліції звернулася 42-річна жителька міста Сокиряни. Вона розповіла поліцейським, що на її мобільний телефон надійшло повідомлення про надання міжнародної допомоги. Перейшовши за посиланням для реєстрації, буковинка ввела необхідні конфіденційні дані, після чого з її банківського рахунку зникло 43000 гривень.

Цього ж дня жертвою аферистів стала 31-річна жителька села Мамалига. Під приводом купівлі одягу, оголошення про яке потерпіла розмістила на одному із сайтів Інтернету, шахраї дізналися її необхідну банківську інформацію. В подальшому з рахунку буковинки було списано 13313 гривень.

Жительку Чернівецького району шахраї обманули під приводом купівлі сільськогосподарської техніки. Довірившись псевдопродавцю потерпіла перерахувала на його рахунок передоплату 22461 гривень. Втім, коли продавець перестав виходити на звʼязок, буковинка зрозуміла, що її ошукали.

Ще однією жертвою афери став 32-річний чернівчан. Внаслідок шахрайських дій буковинець втратив 46700 гривень. Зі слів заявника, кошти були перераховані з його банківських рахунків.

Відомості про вказані факти поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Проводяться досудові розслідування.

Правоохоронці застерігають: будьте уважними та обачними, не переходьте за сумнівними посиланнями, не вводьте реквізити платіжних карток та конфіденційну інформацію на підозрілих вебсайтах, а також в жодному випадку не здійснюйте передоплату за послуги чи товари на рахунки невідомих вам людей.

Якщо ви все ж таки потрапили до пастки аферистів — одразу телефонуйте на спецлінію «102».

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata