4000 доларів США за зняття з військового обліку та ухилення від служби – на Прикарпатті затримали організаторів схеми

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю та двом цивільним громадянам за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та зловживання впливом (ч.3 ст.332, ч.2 ст.369-2 КК України).

За даними слідства, вказані особи за 4000 доларів США виготовляли для потенційних ухилянтів довідки про непридатність до військової служби з подальшим виключенням з військового обліку.

Затримали підозрюваних у порядку ст.208 КПК України – під час отримання обумовленої суми коштів.

На цей час їм обрано запобіжні заходи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Довідково: максимальний термін покарання, передбачений санкціями статей, – 9 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Спеціалізована прокуратури у сфері оборони Західного регіону

 

peredplata