На Буковині затримали “мінувальника”, який повідомив про вибух у Чернівцях: йому загрожує 6 років тюрми

Перебуваючи у стані сп’яніння, житель міста Новоселиця зателефонував до спецслужби та повідомив, що по одній із вулиць обласного центру незабаром станеться вибух. Наразі за вказаним фактом співробітники поліції проводять досудове розслідування.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

7 листопада до поліції надійшло повідомлення від чергового УДСНС в Чернівецькій області про те, що на спецлінію «101» зателефонував невідомий та повідомив про можливий вибух по одній із вулиць міста.

За адресою вказаною в повідомленні негайно виїхала слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції, вибухотехніки, кінологи та патрульні поліцейські. Правоохоронці ретельно обстежили територію: вибухонебезпечних предметів чи інших небезпечних речовин не виявили. 

У результаті проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів, впродовж години, співробітники відділення поліції №6 (м. Новоселиця) Чернівецького районного управління поліції встановили особу та місцезнаходження зловмисника. Ним виявився 62-річний житель міста Новоселиця, який перебуває під дією алкоголю.  

Правоохоронці вилучили у правопорушника мобільний телефон, з якого, ймовірно, здійснювався дзвінок та затримали його у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. 

Відомості про подію слідчі поліції внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

За вчинення кримінального правопорушення буковинцю загрожує до шести років ув’язнення. 

 

peredplata