Банда «Гроші Наперед» відзначила «Аманини по-одеськи»

Банда «Гроші Наперед» відзначила «Аманини по-одеськи»  Як і обіцяв на сайті цього мистецького бандформування його лідер Фелікс Шиндер, дворічний ювілей музичного кооперативу відзначили з належним шиком і розмахом. Напередодні він закликав своїх шанувальників: «Діставайте лакові штиблети з антресолей, принаряджайтеся, приходьте і приїздіть слухати, підспівувати, танцювати і відпочивати на морі на 13-й станції Великого Фонтану». Саме там у клубі «Пляжник» і відбулося свято.

Звучали кращі пісні гурту, улюблені хіти, а ще відбулася презентація п’яти нових композицій. Усім було весело, музично і по-одеськи душевно. Тут також можна було вперше почути найсвіжіші студійні записи одеського фольклору, які невдовзі будуть представлені у дебютному альбомі групи.
Це фактично єдині молоді виконавці в стилі «Odessa Gangsta Folk». Справжня «банда», що виконує суміш клезмерської музики з хуліганським фольклором Молдаванки. На її концертах завжди «жива риба». На кожному виступі гурт влаштовує справжню виставу, в якій може взяти участь кожен, і, звичайно, особливий одеський гумор.
Сам фронтмен Фелікс Шиндер – фіналіст ТВ-шоу «Голос країни» 2015 в команді Святослава Вакарчука. Публіка найменувала його «королем одеського фольклору». Він виступав на одній сцені з Ніно Катамадзе, Майклом Найманом, СКАЙ, Garden City Movement, Тамерланом, Ольгою Поляковою, Real O, з Олегом Скрипкою.
А на початку нинішнього року «ортодоксальний хуліган» Фелікс Шиндер здійснив мрію «великого комбінатора» Остапа Бендера! Його музичний кооператив виконав старі-добрі «7-40» і «Лимончики» на «привозі» в Перу, дав серію концертів у Еквадорі, від яких місцеві жителі були у захваті, та ще «запалював» на знаменитому Бразильському карнавалі в Ріо-де-Жанейро. Після такого насиченого «відрядження» із завидною латиноамериканською засмагою і повними кишенями заморських ананасів і кокосів заводні «Гроші Наперед» повернулися в рідну Одесу і поділилися своїми враженнями на сольному концерті у філармонії.
У той час, коли всі намагаються копіювати західну культуру, «Гроші Наперед» повернулися до коріння свого народу. Кажуть: Тримай кишеню ширше, у нас є що туди покласти! У цьому переконався і знаменитий французький актор Франсуа Берлеан, відомий своїми ролями в культовому бойовику «Перевізник», драмі «Хористи», комедії «Кухня в Парижі» та інших картинах. Предки Франсуа – єврейська родина із Одеси і Кишинева. Сюди тепер актор прибув щоб зняти документальну стрічку про свою родослівну. Познайомившись із Феліксом Шиндером, Франсуа сказав, що «Гроші Наперед» з радістю прийме сцена будь-якого нічного клубу Франції.
Вважається, що одесити знайомляться з одеськими піснями, всотуючи їх із молоком матері. Як зізнався Фелікс, його мати – піаністка і швачка. Сам він теж весь час шив і співав. Тож одеський фольклор у нього в крові. А про вибір репертуару сказав: «Я вибираю пісні, які мені подобаються за сюжетом, відомі вони чи ні. Є пісні з таким слоганом, що гріх не проспівати. Наприклад: «Стояв я раз на стрьомі, тримався за карман, аж враз до мене суне чужий мені граждан!» Як це не співати?»
https://www.youtube.com/watch?v=9vB5oxj_eu4
Сергій Горицвіт

peredplata