Терпіти вибрики голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука вже набридло і президентові України, і прем’єр-міністру

Півсвіту знає про контрабандні оборудки родини губернатора Буковини. Його сват, сваха, зять задіяні у різних схемах переміщення товарів через кордон України, Туреччини, Китаю та інших країн світу. З цього приводу проводилися обшуки у будинках і на квартирах родин, поліція опитувала самого Фищука.

Але якихось радикальних кроків президент досі не зробив. А даремно. Бо недавно навіть Туреччина обурилися тим, що творять фірми зятя та сватів Фищука.

На митниці Чернівців виявили факт ухилення від сплати митних платежів на 3 млн. грн. фірмою, де причетні родичі губернатора. Це порушення виявили після того, як надійшли документи з Туреччини щодо оформлення товарів за участі ТзОВ «Сервіс Карго Груп».

Турецькі та українські митники виявили заниження вартості тканин, тюлі, туалетної води, пряжі. За це митний кодекс передбачає 300% штрафу. Тобто 9,5 млн. гривень.

Впродовж  2 років це вже 19-е порушення, виявлене митниками. Преса неодноразово про це писала. Наголошувала, що такі оборудки, де задіяне прізвище губернатора, не тільки створює соціальну напругу та обурення громадськості, а й дискредитує владу і самого президента Петра Порошенка.

Замість того, аби навести лад у родині, Фищук намагався через свої зв’язки у Києві усунути з посад тих  митників і поліцейських, які викривали ці оборудки. Далі було більше. Фищук вимагав, аби йому дозволили контролювати та керувати митницею. Зять губернатора фактично уже взяв під контроль Кельменецьку митницю, яку довелося закрити.

Згодом поліція проводила опитування Фищука щодо оборудок з лісом. Був арештований керівник лісомисливського господарства області. Зараз проходять судові засідання, на яких також йдеться про безлад у лісах Буковини.

За керівництва Фищука в області стали найгірші в Україні дороги, руйнуються мости. Хоча на їх спорудження виділяються кошти з бюджету а також додаткові – з митниці. Та вони неефективно використовуються. І область з передових позицій скотилися на передостаннє місце в Україні за економічними показниками.

Трудова міграція, безробіття, подвійне громадянство створюють соціальну напругу на Буковині.

Це все – загроза національній безпеці. Адже у нас до 30% людей мають румунські паспорти. Якщо так триватиме, то Чернівецької області може не стати.

Першим не витримав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він доручив віце-прем’єру Степану Кубіву перевірити стан виконавської дисципліни у Чернівецькій ОДА та райдержадміністраціях області. За результатами цієї перевірки повинні вжити відповідних заходів.

Потім була реакція від політичних кіл, близьких до президента України Петра Порошенка. Вони готуються до виборів у 2019 році. Тому складають програми, готують штаби та людей, котрі повинні б забезпечити перемогу діючому президентові.

Нелояльні до Порошенка керівники вилітатимуть з посад. А Фищук уже помічений у блуді з АПУ та Василем Козаком з Сокирян.

Народний депутат України Максим Бурбак кілька разів пробував нарозумити свого колишнього однопартійця і повернути його до рідної партії «Народний Фронт». Але це йому не вдалося. Фищук замість Бурбака вибрав собі у попуники чомусь Івана Мунтяна і його політичну силу ВО «Батьківщина». Зараз потроху він «блудить» і з партією Юлії Тимошенко. Коли Бурбак зрозумів, що нічого уже вдіяти не може, попросив Фищука покинути посаду. А дзуськи! Олександр Григорович  зубами вчепився за керівне крісло і тримається, ніби в останній раз. Зі злості і зі страху він уже не тільки не керує областю, а шкодить всім, хто нині разом з Петром Порошенком.

Тому наближені до президента особи уже прямим текстом говорять про відставку Фищука. Зокрема,  у програмній статті на сайті УП щодо майбутніх виборів говориться прямим текстом: «Людям (тим, хто за Петра Порошенка – П.К.) віддають у відання цілі області, як це відбувається на Волині чи Хмельниччині, де новим партнерам  Порошенка віддали посади голів місцевих облдержадміністрацій. За даними УП, найближчим часом аналогічної заміни губернаторів варто чекати щонайменше у двох областях: Чернігівській і Чернівецькій».

Цим самим уже підписали політичний вирок Олександру Фищуку. Його, швидше за все, пошлють у Сокиряни. Тільки постає питання: у якості кого?..

Невирішеним досі є те, хто стане наступником у Чернівецькій ОДА. Спочатку Максим Бурбак умовив свого однопартійця і вірного друга Петра Допіряка очолити область. І той погодився.  Але з якогось дива через кілька днів після цього відмовився. Чи то він злякався першої атаки на нього Фищука на колегії ОДА? Чи, може, засумнівався у своїх силах на вищій посаді?

Тому Бурбак змушений був знайти заміну. І він її знайшов, знову ж таки, у стінах Хотинської РДА. Кажуть, що згоду дала Тетяна Кравецька. Вона працює заступником Допіряка і має досвід у проведенні виборчих кампаній. Ще з часів Ющенка на посаді президента, пані Кравецька брала участь у виборах різних рівнів. Тож навчилася всім тонкощам цих політичних акцій. Якщо Бурбак переконає команду Порошенка, що ця кандидатура зможе йому зробити потрібний результат на виборах, то Тетяна стане головою ОДА.

А якщо ні, то буде Іван Рибак. Він досі не полишає думки стати першим на Буковині. Тим паче, що з посади губернатора Рибакові легше знову виграти вибори до верховної ради України. Бо Іван Мунтян уже пообіцяв, як мінімум трьом кандидатам округ, де ще досі народним депутатом є Іван Рибак. До речі, одним із цих кандидатів є сам Іван Петрович. Але він не знає, що Мунтян йому в конкуренти обрав ще двох.

Тож на Буковині зараз заплелися великі політичні інтриги. Їх розплутувати буде той, кого президент призначить головою ОДА.

Чекати залишилося недовго…

(далі буде)

Петро Кобевко

peredplata

3 thoughts on “Терпіти вибрики голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука вже набридло і президентові України, і прем’єр-міністру

  1. Контрабандою на Буковині займається Салагор він її очолив під керівництвом Бурбака .Він же проплачує Кобевка щоб писав бріхні.

  2. В нашій області 2 лиходія це Бурбак і Салагор.
    А все що тут написано відволікання від їх дічнь.

  3. Чергова брехня головного редактора газети “Тік-так” Педра Ковбевка. Кабінет Міністрів вже перевірив дві області – Житомирську і Вінницьку, зараз перевіряє Одеську. На перше півріччя згідно плану Кабміну ще залишилась – Чернівецька і це не пов”язане з Фищуком.Бреши Педро, але не перебріхуй.

Comments are closed.