В місті Чернівці ліквідовано 2 пожежі, на одній із них врятовано жінку

20 листопада о 06:25 на лінію 101 надійшло повідомлення про пожежу в кафе-магазині на вул. Салтикова-Щедріна у обласному центрі. За вказаною адресою одразу направили два відділення 2 державної пожежно-рятувальної частини міста Чернівці. За попередньою інформацією фахівців, причиною загорання стало коротке замкнення електромережі. На час виникнення пожежі всередині перебувала власниця, яка залишилась у магазині на ночівлю. У магазині утворилося сильне задимлення. Прибувши на місце події, рятувальники одягнули апарати захисту органів дихання та, увійшовши у задимлене приміщення для проведення розвідки, виявили у магазині 53-річну жінку. Рятувальники вивели власницю із охопленого полум’ям магазину, тим самим врятувавши їй життя. Водночас, пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент прибуття, попередивши перекидання полум’я на поруч розташований п’ятиповерховий будинок. Вогонь знищив будівлю магазину, площа пожежі склала 95 кв.м. На місці події працювали 3 одиниці техніки та 10 чоловік особового складу. Про це повідомляє Чернівецький міський відділ Управління ДСНС України   у Чернівецькій області.

Ще одну пожежу минулої доби рятувальники ліквідували у трансформаторній підстанції в місті Чернівці на вул. Дунаївській.

Саме тому, Чернівецький міський відділ УДСНС України у Чернівецькій області вкотре застерігає громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань, дотримуватись правил пожежної безпеки в побуті:

– слідкуйте за станом та справністю електромережі;

– у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски тощо;

– намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електричні прилади  великої потужності.

Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

 

                                                                                         

 

 

 

 

peredplata