Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди на Буковині

Впродовж 14 серпня рятувальники Управління ДСНС України у Чернівецькій області продовжували ліквідовувати наслідки негоди. Зокрема, працівники Служби порятунку перекривали пошкоджені дахи будівель, відкачували воду з підвальних приміщень установ та житлових будинків, криниць, розпилювали та прибирали повалені дерева.

Так, 14 серпня до Служби порятунку звернулися по допомогу жителі м. Сторожинець – пенсіонери, літні та соціальнонезахищені люди. Громадяни потребували допомоги у перекритті пошкоджених покрівель у їхніх домівках. Рятувальники 12 державної пожежно-рятувальної частини м. Сторожинець здійснили перекриття дахів у п’яти житлових будинках цього районного центру.

Сильний вітер, який пронісся Чернівецькою областю ввечері 14 серпня, пошкодив покрівлю дитячого навчального закладу № 15 у м. Чернівці. Щоб закріпити відірвані листи бляхи на даху, на місце події було направлено рятувальників 1 державної пожежно-рятувальної частини обласного центру.

На Кіцманщині працівники Служби порятунку розпиляли та прибрали з проїжджих частин доріг 8 дерев. Зокрема, такі випадки мали місце у с. Дубівці, Іванківці, Реваківці, Зеленів, Орошани, Брусниця Кіцманського району. Завдяки оперативним діям рятувальників на дорогах різного значення вдалося уникнути суттєвих заторів внаслідок падіння дерев на проїжджі частини доріг.      

На Заставнівщині рятувальники розпилювали та прибирали дерева з проїжджої частини дороги у селах Василів, Товтри, Васловівці, Горошівці та Ржавинці. Ускладнень руху на дорогах у цих населених пунктах не було. Загалом було прибрано 10 повалених дерев.

На Вижниччині у с. Замостя дерево впало на автомобіль саме під час руху. На щастя, водій не травмувався, чоловік одразу звернувся по допомогу до рятувальників, аби вони звільнили від гілок його автівку та розблокували шлях. На допомогу водію було направлено рятувальників з м. Вашківці. Розпиливши та прибравши повалене дерево, працівники Служби порятунку забезпечили безперешкодний рух автомобілів цієї ділянкою дороги.

Окрім цих випадків, рятувальники Управління ДСНС України у Чернівецькій області ліквідовували наслідки негоди у м. Чернівці, смт Глибока, с. Біла, Брусниця Кіцманського району. Загалом до робіт впродовж доби залучались 48 чоловік особового складу та 13 одиниць техніки.  

 

Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

peredplata