Чернівецький міський відділ Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає громадян не спалювати суху траву

За останні 3 доби в місті Чернівці виникло 5 пожеж, дві з яких –  загорання сухої трави. Найчастіше такі пожежі виникають через порушення правил безпеки самими ж громадянами. Люди, спалюючи суху траву, не завжди розуміють всю небезпеку, оскільки через спекотну погоду та вітер вогонь може вийти з-під контролю та поширитися на значну площу і перекинутися на розташовані поруч будівлі.

Пожежі, спричинені спалюванням сухої трави, небезпечні тим, що за короткий проміжок час набирають великих розмірів. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км. за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів. Гасіння таких пожеж пов’язано з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів. Про це інформує Ченівецький міський відділ  Управління ДСНС України у Чернівецької області.

Чернівецький міський відділ Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до мешканців краю: не спалюйте суху траву та будьте обережні з відкритим вогнем!

Щоб не допустити виникнення пожежі через загорання сухої трави, дотримуйтеся правил пожежної безпеки:   

–         не залишайте без нагляду розпалене багаття;

–         не розпалюйте багаття біля будинків та садиб;

–         не спалюйте суху траву;

Дотримання правил пожежної безпеки дозволить Вам вберегтися від біди. Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!

 

 

 

peredplata