Під Львовом розбився військовий літак, є загиблі

На Львівщині сталась авіапригода, яка приголомшила жителів села Сокільники. Сьогодні, 4 жовтня, близько 07:30 тут впав невеликий літак  АН-12.

 

 

Як повідомляють у прес-службі  ДСНС України, на місці аварії працюють рятувальники. Вони допомагають витягнути пілота, якого затисло в кабіні літака через невдале приземлення.

Відомо, що о 07:00 чартерний рейс авіакомпанії “Україна Аэроальянс”, який пролітав Львівщиною, запросив посадку у Львівському аеропорту і зник з радарів. Приблизно через 20 хвилин члени екіпажу зниклого літака повідомили про жорстку аварійну посадку в селі Сокільники. На місце пригоди виїхали рятувальники.

 

 
 

О 08:00 стало відомо, що  на борту військового АН-12 літака, який летів з іспанського міста Віго, перебували 7 людей, наразі про стан чи потерпілих не відомо.

Літак здійснив жорстке приземлення на грунт біля цвинтару в селі Сокільники за півтора кілометри від аеропорту.

 

 
 

Глава прес-служби ДСНС Львівській області Віталій Туровцев повідомив, що на борту перебували лише члени екіпажу. Вони живі, але травмовані, одного пілота затисло в кабіні.

“При заході на посадку на відстані 13,7 км до міжнародного аеропорту “Львів” зник з радару транспортний літак Ан-12. О 07:29 один член екіпажу вийшов на зв’язок та повідомив, що літак Ан-12 здійснив аварійну посадку”, – йдеться у повідомленні.

Літак знайшли на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги о 7:46 біля цвинтаря в Сокільниках. Після цього працівники ДСНС почали операцію з вивільнення екіпажу.

Згодом міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що внаслідок аварійної посадки загинули чотири людини.

“Дурна сумна п’ятниця. За попередніми даними, 4 загиблих. Аварійна посадка здійснена у зв’язку з закінченням пального. Розпочато розслідування”, – написав він у Facebook.

Пресслужба міжнародного аеропорту “Львів” у Facebook повідомила, що вантажний Ан 12 летів з Віго (Італія) на Стамбул (Туреччина). Сідав в аеропорту “Львів” на дозаправку.

“У 6.45 зник зв’язок з екіпажем. Ведуться пошукові роботи. Смуга закрита на зліт і посадку”, – ідеться в дописі.

Як пише ВВС Україна, на сайті компанії Ukraine Air Alliance (Україна Аероальянс) вказано, що літак АН-12 #UR-CAH випущений 1968 року, до 1995 року експлуатувався військовими частинами.

peredplata