Буковинець, гасячи вогонь, обпік собі руки

Чернівецька область: за добу вогнеборці ліквідували 4 пожежі, на одній з них травмувалася людина

Всі пожежі, які мали місце впродовж минулої доби у Чернівецькій області, сталися у житловому секторі – повідомляє Управління ДСНС України у Чернівецькій області .

Так, 10 жовтня о 05 год. 57 хв. до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу у с. Бузовиця Кельменецького району. Горів житловий будинок. На ліквідацію пожежі було направлено вогнеборців місцевої пожежної охорони с. Іванівні та 10 державної пожежно-рятувальної частини смт Кельменці. До приїзду рятувальників власник будинку, 1976 р. н., розпочав самостійно гасити пожежу, однак усі його спроби виявилися марними. Окрім цього, чоловік отримав опіки обох кистей рук та надихався димом. Рятувальники, які прибули до місця події, надавши чоловіку першу медичну допомогу та передавши його медикам, ліквідували пожежу на площі 60 кв. м. Завдяки своїм оперативним та злагодженим діям вогнеборцям вдалося врятувати від знищення житловий будинок. За попередніми висновками, пожежа виникла внаслідок короткого замкнення електромережі. Як результат, вогонь знищив частково перекриття будівлі, кухонні меблі, бойлер та речі домашнього вжитку. 

9 жовтня внаслідок пожежі у с. Рижа Путильського району, де горіла літня кухня, вогонь ледь не знищив 2 будівлі – житловий будинок та господарську будівлю. Про подію у цьому домогосподарстві повідомили його власники. До ліквідації цієї пожежі було залучено черговий караул 6 державної пожежно-рятувальної частини смт Путила. Вогнеборці ліквідували пожежу на площі 30 кв. м., врятувавши від знищення 2 поруч розташовані будівлі. Натомість вогонь таки знищив покриття та перекриття будівлі, де виникла пожежа, та речі домашнього вжитку. Причина пожежі та збитки встановлюються.    

Ще дві пожежі було ліквідовано у м. Чернівці та у с. Василівка Сокирянського району.

 

 

 

 

 

peredplata