На Сторожинеччині до лікарні із переохолодженням потрапила 17-річна дівчина

7 січня до реанімаційного відділення Сторожинецької центральної районної лікарні госпіталізували дівчину, 2002 року народження. Постраждала – жителька села Їжівці Сторожинецького району. Потерпілій встановили діагноз обмороження ніг та рук І-го ступеня, загальне переохолодження. На даний час вона перебуває у медичній установі, дівчину перевели до хірургічного відділення.

У зв’язку з утриманням морозної погоди у Чернівецькій області, Управління ДСНС наголошує громадянам на важливості дотримання простих правил, які допоможуть запобігти небажаним переохолодженням у холодну пору року.

По-перше, верхній одяг носіть непромокаючий і так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Не взувайте тісного взуття – якщо під час руху нога у черевику постійно буде в одному положенні, це призведе до оніміння стопи і обмороження. Перед виходом на вулицю у прохолодну погоду завжди одягайте рукавиці, шапку та шарф. Категорично заборонено вживати спиртні напої, щоби зігрітися.

Якщо під час перебування на відкритому повітрі ви відчуваєте втрату чуттєвості кінцівок,  негайно зайдіть до теплого приміщення, щоб зігрітися та відразу оглянути місця можливого обмороження.

При перших ознаках обмороження негайно звертайтеся до лікувального закладу за кваліфікованою медичною допомогою.

 

 Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

 

peredplata