На Буковині згоріла церква

За добу, що минула, вогнеборці Управління ДСНС України у Чернівецькій області ліквідували 3 пожежі, під час яких горіли житловий будинок, літня кухня та церква.  Про це інформує Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Так, 15 квітня о 3 год. 38 хв. диспетчер Служби порятунку отримала повідомлення від мешканців с. Лукавці Вижницького району про пожежу у церкві Святої Параскеви Сербської у цьому населеному пункті. На момент виявлення пожежі місцевими мешканцями, вогнем була охоплена практично вся споруда. Швидкому поширенню вогню сприяло те, що будівля була повністю дерев’яною. На ліквідацію були направлені вогнеборці 4 державної пожежно-рятувальної частини м. Вижниця, місцеві пожежно-рятувальні підрозділи с. Лукавці та Берегомет Чернівецької області та смт Кути Івано-Франківської. Рятувальники зупинили поширення полум’я на підступах до поруч розташованої дзвіниці церкви і трапезної та врятували ці будівлі від вогню. Площа пожежі складала 650 кв. м. У результаті пожежі вогонь знищив церкву. Причини пожежі на даний момент встановлюються. До гасіння пожежі було залучено від Управління ДСНС та місцевих пожежно-рятувальних підрозділів 20 чоловік особового складу та 7 одиниць техніки.  

     

А на Кіцманщині у с. Суховерхів, попередньо – внаслідок несправності газової колонки, вранці 14 квітня виникла пожежа у літній кухні. Ліквідовувати пожежу було направлено вогнеборців 9 державної пожежно-рятувальної частини м. Кіцмань. Рятувальникам вдалося запобігти поширенню вогню по всій літній кухні та ліквідувати пожежу на площі 20 кв. м. Завдяки діям вогнеборців від вогню було врятовано літню кухню, полум’я знищило газову колонку, а також газову плиту та речі домашнього вжитку.

Ще одна подія в Чернівецькій області за минулу добу сталася у с. Шепіт Путильського району. Там вогнеборці ліквідовували пожежу у житловому будинку. Площа пожежі склала 5 км. м. Причина пожежі встановлюється.    

 

 

 

 

 

 

peredplata