З’явилися нові подробиці загибелі нардепа Давиденка

У суботу, 23 травня 2020 року в офісі власної громадської приймальні по вулиці Великій Васильківський у Києві, з вогнепальним пораненням голови було виявлено труп народного депутата Валерія Давиденка. Загибель парламентаря напередодні офіційно підтвердили в Національній поліції та Генеральній прокуратурі. Обставини смерті 47-річного чоловіка вивчають правоохоронці в рамках кримінальної справи, порушеної за ч.1 ст.115 КК України.

Згідно її фабули, повідомлення про виявлений труп надійшло до “копів” від прибиральниці офісу парламентаря. Проте, як зазначає поінформоване джерело Dетектив-Info, сам по собі візит жінки до будівлі був незапланованим. Фактично жінка виконала прохання близьких до народного обранця осіб, аби пересвідчитися, чи не засидівся він у власній приймальні ввечері вихідного дня та чому перестав відповідати на дзвінки.

Зокрема, видання “Страна” з посиланням на власні джерела вказує: першим на сполох начебто почав бити давній приятель Давиденка – народний обранець Борис Приходько (разом чоловіки фігурували в темній справі, пов’язаній з буцімто розкраданням на мільярдні суми з “Аграрного фонду”).

Відомо, що по обіді 23 травня Приходько під’їхав до будівлі по вулиці Великій Васильківській, де стояла припаркованою автівка марки “Toyota Land Cruiser” Валерія Миколайовича, однак самого Давиденка в ній не було. Тоді чоловік здійснив спробу зайти в офіс громадської приймальні колеги, але той виявився закритим. Через що стривожений Приходько набрав одну з доверіних осіб Давиденка, та розповів про тривожну ситуацію.

Власне, цей помічник загиблого парламентаря на прізвище Бурлака й зателефонував близько 17 години п’ятниці прибиральниці, та попросив її під’їхати на Велику Васильківську (у жінки були ключі від офісу). Та погодилася, і разом із подругою через годину прибула в центр Києва на таксі.

Згідно первинних показів прибиральниці, на місці вона відпочатку помітила кілька дивних речей (які жінка, до слова, схильна списувати на карантин та вихідний день).

По-перше, якщо зазвичай, щоб пройти всередину, їй необхідно було прикласти магнітну картку та дадатково відкрити ключем двері, то 23 травня замок виявився відкритим.

По-друге, на першому поверсі будівлі були відсутні охоронці, що традиційно “фільтрували” візитерів.

Читайте также: Угроза большинству и передел под выборы: что изменится в Раде после загадочной смерти нардепа Давыденко
Зазначимо, що жінка не знітилася цьому, та піднялася на другий поверх, де знаходиться кабінет Давиденка. Двері туди були відчинені, було чутно, як працює телевізор, а також видно – в туалетній кімнаті горіло світло. У цей момент прибиральниці знову зателефонував Бурлака, та попросив її переконатися, чи дійсно на місці перебуває парламентар.

Після отримання такої вказівки жінка увійшла всередину, та аби привернути увагу, почала гучно збирати сміття та пляшки з-під алкоголю. На гуркіт до неї ніхто не вийшов, хоча крізь скло дверей до туалету проглядався силует. Після цього на поверх піднялася подруга прибиральниці, та вдвох вони вирішили відкрити двері до вбиральні. Там вони побачили кров на підлозі, пістолет на підлозі та Давиденка, який схилив голову сидячи в кріслі спиною до дверей.

Згідно фотографіям з місця події, що опинилися в розпорядженні Dетектив-Info, загалом обстановка в офісі Давиденка на момент візиту правоохоронців не була порушена. А розглядаючи три версії причин загибелі народного обранця (а це умисне вбивсто, нещасний випадок та самогубство) слідчі схиляються до того, що парламентар скоїв суіцид.

Мовляв, Валерій Миколайович власноруч узяв у праву руку заряджений нагородний пістолет марки “Glock”, поцілив собі у скроню, після чого куля пройшла навиліт та влучила в стіну між гіпсократоном та плиткою.

Як додає інший співрозмовник Dетектив-Info, така логіка, зокрема, базується на інформації з вилучених записів з камер відеоспостереження. Вони зафіксували, як близько 21 години 22 травня Давиденко під’їхав до власного офісу, зайшов всередину та до ранку не виходив.

Наступного дня Валерій Миколайович востаннє зайшов до власного кабінету о 13:58, після чого не покидав це приміщення. За наступні чотири години через вхідні двері до кабінету загиблого нардепа не заходив ніхто, аж допоки о 18:12 туди зайшла прибиральниця.

Під час огляду місця події правоохоронці вилучили нагородний пістолет “Glock”, 7 патронів до нього, деформовану кулю, дві рушниці з відповідними дозволами (оформленими на громадянина Бурлака та Давиденка), півтори сотні набоїв, почату пляшку коньяку, а в салоні “Toyota Land Cruiser” померлого – його депутатське посвідчення та пістолет системи Макарова, споряджений 4 патронами.
Больше информации на портале Антикор: https://antikor.com.ua/articles/382688-zjavilisja_novi_podrobitsi_zagibeli_nardepa_davidenka

peredplata