Чернівецька область: упродовж вихідних ліквідовано 7 пожеж

13 листопада в селі Іспас Вижницького району сталася пожежа в житловому будинку. На момент її виникнення власники перебували всередині. Відчувши запах диму, люди вийшли на вулицю і помітили, що з-під даху будинку йде дим, а вогонь вже охопив горище на площі 100 кв. м. На ліквідацію цієї пожежі було направлено черговий караул 4 державної пожежно-рятувальної частини міста Вижниця, місцеві пожежно-рятувальні підрозділи сіл Іспас і Мілієво, добровільну пожежну команду смт Кути. Вогнеборці ліквідували пожежу в тих межах, в яких застали її на момент прибуття, та не дали вогню розповсюдитись далі. Від знищення пожежно-рятувальні підрозділи врятували будинок, в якому виникла пожежа, та сусідню господарську будівлю.  Внаслідок пожежі пошкоджено частково перекриття та покриття будинку, речі домашнього вжитку. Попередня причина пожежі – недолік конструкції димаря. Про це повідомляє Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Ще одна пожежа на Вижниччині трапилася 15 листопада в житловому будинку в смт Берегометі. За попередніми висновками фахівців, причиною загорання стала необережність під час паління місцевого жителя. Від недбало кинутого недопалка у кімнаті загорілися домашні речі та меблі.  Рятувальникам про пожежу повідомили сусіди, котрі побачили, що з вікон будинку йде дим. За вказаною адресою прибули вогнеборці з міста Вижниці та смт Берегомета й ліквідували пожежу, врятувавши своїми діями від полум’я житловий будинок. Внаслідок пожежі згоріли меблі у житловій кімнаті.

Решта пожеж вогнеборці ліквідували у  Сторожинецькому, Сокирянському, Путильському, Глибоцькому районах. Також рятувальники міста Хотин 14 листопада виїжджали на допомогу своїм колегам з міста Кам’янець-Подільський  для гасіння пожежі в дачному будинку с. Ісаківці Кам’янець-Подільського району Хмельницької області.

 

 

peredplata