Росія пригрозила Великобританії бомбовими ударами по її кораблях.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-Історія з сьогонішнім грандіозним виступом британського прем’єра Боріса Джонсона на військовій базі Нової Нормандії в Олдершоті знайшла продовження в стінах МЗС Росії. Російсько-британське протистояння зростає і набирає дуже агресивного забарвлення.
Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що “непорушність російських кордонів є абсолютним імперативом”, додавши, що вона буде захищена “будь-якими способами, дипломатичними, політичними та військовими, якщо це буде потрібно”.
На питання про те, що зробить Росія, якщо подібний інцидент повториться, він сказав: “Ми можемо апелювати до розуму і вимагати поважати міжнародне право”.
“Якщо це не допоможе, ми можемо скинути бомби не лише на шляху, але й прямо в ціль, якщо колеги не зрозуміють інакше”.
P.S. З розгромним виступом Боріса Джонсона на військовій базі Нової Нормандії в Олдершоті можна ознайомитись за цим посиланням:
На зображенні може бути: 1 особа та стоїть
 
 
Ну, так вони ж ведмеді” – Боріс Джонсон
Бомбезний, розгромний виступ британського прем’єра Боріса Джонсона на військовій базі Нової Нормандії в Олдершоті!
Борис Джонсон дуже різко відреагував на заяви росіян, що Великобританія, буцімто, сказала “оголену брехню” у зв’язку з вчорашнім протистоянням Королівського флоту з Росією.
Він заявив, що “цілком правильно”, що HMS Defender подорожував Чорним морем біля Криму, що спричинило конфронтацію з Росією.
Москва звинуватила Великобританію у “оголеній брехні” та попередила, що інцидент матиме серйозні наслідки.
На запитання, чи твердження прес-секретарки МЗС Росії Марії Захарової було правильним, пан Джонсон відповів: “Ну, вони ж ведмедї”.
Великобританія не визнає анексію Росією Криму і вважає маршрут, яким проходило судно, українськими водами.
Боріс Джонсон наголосив: “Це питання до Міністерства оборони, але якщо ви хочете знати мою думку, я вважаю доцільним використання міжнародних вод, і до речі важливим моментом є те, що ми не визнаємо російської анексії Криму, це частина суверенної української території і тому було цілком правильно, що ми повинні були підтвердити закон і дотримуватися свободи судноплавства так, як це зробили ми, пройти найкоротший шлях між двома пунктами, і це ми зробили”.
Джонсон також підквреслив: “Я думаю, що для авіаносної ударної групи було дуже важливо робити те, що вони збираються робити по всьому світу, в партнерстві з 40 іншими країнами відстоюючи усіма методами наші цінності, відстоюючи те, у що ми віримо. .
“Це включає в себе демократію, права людини, рівність, але також верховенство закону і свободу судноплавства. Ми не визнаємо російську анексію Криму, це було незаконно, це українські води, і було зовсім правильно використовувати їх, щоб йти від точки “А” до точки “Б”.
Міністр Кабінету міністрів Джордж Юстіс заявив, що якщо Москва не розуміє позицію Великобританії, то Королівський флот готовий відправити ще один корабель через ті самі води аби підтвердити позицію Великої Британії, що Крим є українською територією.
Boris Johnson hits back at Russia over HMS Defender 'barefaced lies' claims
 
 
 

peredplata