На Буковині в будинку виявили тіло жінки

Чернівецька область: упродовж вихідних сталося 10 пожеж, на одній з них виявлено тіло жінки – Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

12 березня на місці пожежі в житловому будинку у селі Волошкове Сокирянського району було виявлено тіло жінки. 80-річна власниця проживала у будинку сама. Напередодні жінка розпалила піч та лягла відпочивати.

За попередніми висновками фахівців, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення призвело до загорання домашніх речей у кімнаті. Оскільки площа пожежі була незначною, пожежа самоліквідувалась, а рятувальники на місце події не викликались.

Уже вранці, коли до жінки прийшли родичі, вони виявили у кімнаті сліди пожежі та власницю вже без ознак життя. Тіло загиблої направили на судово-медичну експертизу для встановлення точної причини смерті.

Того ж дня до Служби порятунку надійшло повідомлення, що  в селі Нагоряни Кельменецького району горить житловий будинок. На той момент вдома нікого не було, дим з будинку помітили сусіди. Площа пожежі становила 30 кв. м. За вказаною адресою на виклик прибув черговий караул 10 державної пожежно-рятувальної частини смт Кельменців. Вогнеборці одягнули спеціальні апарати захисту дихання та зору для роботи у задимлених приміщеннях та ліквідували пожежу. Від знищення вони врятували житловий будинок. Вогонь пошкодив домашні речі, частково меблі. Причина пожежі встановлюється.

Уранці 13 березня у селі Шебутинці Сокирянського району сталася пожежа в господарській будівлі. За попередніми висновками фахівців, причиною загорання стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. На момент виявлення пожежі власником уся покрівля споруди була охоплена вогнем, вогонь поширився на площу 110 кв. м. Чоловік зателефонував на спецлінію 101 і викликав рятувальників. Вогнеборці 8 державної пожежно-рятувальної частини міста Сокиряни та місцевого пожежно-рятувального підрозділу села Романківці ліквідували пожежу в тих самих межах, в яких застали її на час прибуття. Полум’я знищило покриття господарської будівлі, речі домашнього вжитку.

Інші пожежі в житловому секторі рятувальники ліквідували у Сторожинецькому, Вижницькому, Путильському, Кіцманському районах, а на відкритій території – у Новоселицькому та Заставнівському.

 

 

peredplata