На Буковині внаслідок пожежі загинув чоловік

Чернівецька область: рятувальники ліквідували 11 пожеж, на одній з них один чоловік загинув та ще один травмувався.

Про це повідомляє Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

30 березня у місті Чернівці на бульварі Героїв Крут сталася пожежа у підсобному приміщенні багатоквартирного житлового будинку. За попередніми висновками фахівців, причиною займання стало необережне поводження з вогнем під час паління невстановленої особи. На ліквідацію пожежі прибули рятувальники Групи пожежогасіння Аварійно-рятувального загону спеціального призначення. Вогнеборці ліквідували пожежу, не допустивши розповсюдження полум’я з підсобного приміщення на сусідню квартиру на 1-му поверсі. Внаслідок пожежі знищено господарське приладдя у підсобному приміщенні.

Уранці 31 березня на спецлінію 101 надійшло повідомлення про пожежу в селі Молодія Чагорської ОТГ Чернівецького району. Зателефонував місцевий мешканець і повідомив, що горить житловий будинок його сусіда. За попередніми висновками фахівців, пожежа виникла у житловій кімнаті з подальшим розповсюдженням вогню на увесь будинок. Коли сусіди помітили її, вогонь вже охопив площу 60 кв. м. На місце події негайно було направлено рятувальників з міста Чернівці, смт Глибокої та місцеві пожежно-рятувальні підрозділи сіл Чагор, Луковиця.  На час виникнення пожежі всередині будинку перебувало 2 людей. 49-річному господарю, котрий травмувався внаслідок пожежі, вдалось самостійно вийти з охопленого вогнем приміщення на вулицю. Він отримав невеликі опіки, від подальшої госпіталізації чоловік відмовився. Водночас під час проведення розвідки усередині будинку рятувальники виявили товариша господаря. 58-річний чоловік був вже без ознак життя. Тіло загиблого направили на судово-медичну експертизу міста Чернівці для встановлення точної причини смерті. Пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували пожежу в тих самих межах, в яких застали її на момент прибуття. Причина пожежі встановлюється. 

Окрім цього, у селі Котелеве Новоселицької ОТГ Чернівецького району рятувальники ліквідували пожежу в автомобілі. Ще 8 пожеж вогнеборці ліквідували на відкритій території – у всіх районах області горіла суха трава. Полум’я знищено майже 16 га рослинності.

 

 

peredplata