Захворювання мозку: у Саакашвілі з’явились тяжкі ускладнення після голодування

У Грузії кажуть про серйозне погіршення стану Міхеіла Саакашвілі. Експерти стверджують, що у політика розвинулось одне з найважчих ускладнень голодування.

Напередодні Саакашвілі знепритомнів. Це був 49 день голодування. Його довелось перевести у реанімацію. Про це заявила омбудсменка Грузії Ніно Ломджарія.

Важке ускладнення

Політика оглянула група лікарів. Вони б’ють на сполох: у третього президента розвинулося одне з найважчих ускладнень – судоми, викликані енцефалопатією Верніке. Це неврологічний розлад, що характеризується можливим ураженням головного мозку.

Медики зазначають, що необхідно дослідити процеси в мозку. Для цього слід провести МРТ, включаючи МР-венографію головного мозку.

Саакашвілі може впасти в кому

Зазначили, що стан Саакашвілі критичний. Тому вкотре закликали перевести політика в багатопрофільний госпіталь з великим досвідом роботи. Омбудсменка переконана, що ускладнення з’явилось саме тому, що вчасно не врахували рекомендації лікарів.

Окремо наголосили, що ускладнення можуть спричинити кому, а також смерть.

Що цьому передувало

  • Колишній президент Грузії прибув на батьківщину наприкінці вересня перед парламентськими виборами. Саакашвілі одразу затримали через низку кримінальних справ проти нього.
  • Він голодує з 1 жовтня. Таким чином політик висловив протест через затримання.
  • Стан політика постійно погіршувався, однак він відмовлявся від переведення у тюремну лікарню. 8 листопада його таки госпіталізували на вертольоті.
  • Європейський суд з прав людини звернувся до грузинської влади з вимогою надати Саакашвілі належне лікування.
  • Адвокат Саакашвілі розповів, що 14 листопада до політика не впустили консиліум лікарів, який сформували у грузинському Міністерстві охорони здоров’я.

Джерело: 24 канал

peredplata