У Чернівцях правоохоронці провели з школярами урок з мінбезпеки

Сьогодні, 27 січня, поліцейські відділу вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції в Чернівецькій області спільно з працівниками піротехнічного відділу ДСНС провели в міській загально-освітній школі № 5 урок з мінбезпеки  у форматі онлайн.
 

Правоохоронці ознайомили дітей та персонал навчального закладу із правилами безпеки при виявленні підозрілих предметів та застарілих боєприпасів. Зокрема, присутнім розповіли про відмінність роботи піротехніка Державної служби з надзвичайних ситуацій від вибухотехніка Національної поліції, а також наочно продемонстрували, яка техніка та обладнання використовуються під час робіт з виявлення та знищення вибухонебезпечних предметів.

Учні та вчителі отримали інформацію від офіцерів про небезпеку мін та боєприпасів, які не вибухнули, та пройшли інструктаж: як необхідно діяти у різних небезпечних обставинах. Зокрема, відпрацювали алгоритм евакуації під час отримання повідомлення про замінування навчального закладу. Правоохоронці показали на макетах вибухонебезпечні предмети та розповіли про небезпеку, яку вони становлять. 

Мета таких занять – зберегти людські життя та навчити громадян поводитися із вибухонебезпечними предметами під час їх виявлення.

Поліцейські та рятувальники сподіваються, що після проведення таких заходів діти усвідомлять всю важливість роботи правоохоронних органів, а це в свою чергу є профілактикою хибних викликів.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

peredplata