БУКОВИНСЬКІ ПРАВООХОРОНЦІ ЗАТРИМАЛИ ОРГАНІЗАТОРА ВБИВСТВА В ЧЕРНІВЦЯХ

БУКОВИНСЬКІ ПРАВООХОРОНЦІ ЗАТРИМАЛИ ОРГАНІЗАТОРА ВБИВСТВА В ЧЕРНІВЦЯХНагадаємо, що 4 серпня до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що у лісосмузі на вулиці Шухевича міста Чернівців знайдено тіло невідомого чоловіка. Під час огляду території, правоохоронці на глибині близько 20 сантиметрів виявили обгорілий труп чоловічої статі, віком 50-55 років, який був присипаний землею. За даним фактом одразу було розпочате кримінальне провадження, передбачене ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Проведеними першочерговими слідчими діями та оперативно-розшуковими заходами було встановлено, що до вчинення даного злочину причетні двоє буковинців. Один із них – це заявник, який і повідомив про знайдене тіло.

І днями працівники управління карного розшуку УМВС викрили організатора даного злочину, – розповів заступник начальника УМВС України в Чернівецькій області Сергій Ратушенко. 25-річного чоловіка розшукували за скоєння серії крадіжок у великих розмірах із будинків та квартир. Тож, аби уникнути відповідальності, зловмисник вирішив інсценувати власну смерть. Він заплатив 4 тисячі гривень своєму 24-річному співучаснику, який мав підібрати у жертви особу без постійного місця проживання. Ним виявився 58-річний чоловік.

Молодики зустріли цього бездомного та попросили його допомогти їм за винагороду. Буцімто хлопці мали закопати померлого собаку, але самі не могли цього зробити, бо дуже любили тварину. Але все вийшло набагато страшніше. Вони поблизу місця злочину «накрили імпровізований стіл» та почали споювати чоловіка. І коли дідусь остаточно захмелів, 24-річний зловмисник наніс йому два колото-різаних поранення ножем, а потім цеглою декілька разів вдарив по голові. Від таких ушкоджень чоловік помер. В цей момент замовник викопав яму, в яку і поклали тіло. І аби його неможливо було впізнати, облили бензином та запалили. Коли яму почали засипати, підкинули військовий квиток замовника без фото та установчих даних. І після скоєння злочину організатор залишив своєму співучаснику телефон та наказав викликати міліцію. А сам втік, переховувався на території області та планував навіть виїхати за межі України. Але буковинські правоохоронці вийшли на слід зловмисника та затримали його.

Наразі двом молодикам обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, вони знаходяться у СІЗО.

СЗГ УМВС України в Чернівецькій області

peredplata