Вибори мера Новодністровська

Вибори мера НоводністровськаУ місті енергетиків поки що спостерігається затишшя перед виборчою бурею. Тільки губернатор Папієв уже двічі приїжджав сюди за останні дні. Напевне, він шукає того, хто від партії регіонів зможе бути кандидатом на Новодністровського міського голову.

Зараз уже підбирається три кандидатури. У місті почали голосно говорити про кандидатуру голови профкому ГАЕС-1 Шаргородського. Він вірою і правдою служить партії регіонів. Але саме цей факт буде приховувати.

Іншим кандидатом почали називати Файдена, працівника водоканалу. Цей чоловік є депутатом Ожівської сільради, яка активно забирає у Новодністровська землі. Реальним та відвертим представником партії регіонів нині виступає місцевий енергетичний керівник Сергій Лунін. Він міг би бути кандидатом на міського голову. Але партія регіонів бачить його на іншій посаді. Кажуть, що замість батька Луніна хочуть пропонувати виборцям Новодністровська сина Луніна від партії влади. Все нібито й нічого, але заковика у тому, що син живе у Києві, а не у місті енергетиків.

Активізувався безробітний Анатолій Білоткач. Раніше він балотувався від балогівської партії «Єдиний Центр». Тепер його почали помічати біля ВО «Свобода». Хоча в обласному керівництві говорять, що жодного стосунку до «Свободи» Білоткач не має. Тим паче, що за цим чоловіком тягнеться дуже недобра слава про розбірки з жінками, яких він ображав раніше.

Знайшов у Новодністровську Папієв і свого попереднього однопартійця з СДПУ(о) Анатолія Болдишева. На останній випадок міг би на нього покластися, якщо вже не буде іншого. Хоча сам Болдишев дуже прохолодно ставиться до колишнього свого керівника, який зрадив партію СДПУ(о) і переметнувся до партії регіонів.

Не складає зброї й теперішній очільник міста. Він, вигнаний з ВО «Батьківщина» за зраду, хоче пропхати до крісла мера свого сина Василя Лутчака. Його може висунути осередок, який їм підконтрольний на «Мехтрансбуді». Та є сумнів, що керівник обласної «Батьківщини» Іван Мунтян поставить печатку на документах висуванця-кандидата.

Тушки є тушки. З часом вони тільки сильніше смердять.

Руслан Панчишин не полишає надії повернути собі посаду мера Новдністровська. І має для цього всі перспективи та умови.

З достовірних джерел газеті «Час» вдалося дізнатися, що Руслан Панчишин не спалив усіх опозиційних мостів. І є всі підстави вважати, що він буде балотуватися від об’єднаної опозиції, куди входять ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», УДАР та інші партії.

Петро КОБЕВКО

peredplata