Перинатальний центр на Буковині – правда і неправда

Перинатальний центр на Буковині - правда і неправда16 квітня відбулася чергова відеоконференція міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової «Запитай міністра». Що стосується створення перинатального центру на Буковині, то міністр наголосила, що відповідна документація наразі знаходиться на затвердженні в Адміністрації Президента. Вона відзначила належний рівень їх підготовки.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Тим часом в опозиції заявляють, що влада бездіяльна, аби перинатальний центр був на Буковині. Так, народний депутат України Максим Бурбак представив відповіді від профільних установ, з яких можна зробити висновок, що станом на 19 лютого ОДА не надала повного пакету документів Державному агентству з інвестицій та управління національними проектами, який є головним розпорядником коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми для створення перинатальних центрів. Тільки після надання повного пакету документів та позитивного результату Експертної комісії щодо фінансування заходів по створенню перинатального центру на Буковині, тоді Держінвестпроект України здійснить видатки з держбюджету на реконструкцію Чернівецького регіонального перинатального центру (на базі пологового будинку № 1, про сумнівну ситуацію в якому ми вже писали).

Тим часом на сайті Держінвестпроект немає інформації взагалі про Чернівецьку область. В пункті \”Стан реалізації проекту\” йдеться про наступне:

Відкрито 8 регіональних перинатальних центрів (Кіровоградський РПЦ (31.01.12), ПЦ м. Київ (1-й – 10.02.12), Харківський РПЦ (02.03.12), Донецький РПЦ (14.05.12), Дніпропетровський РПЦ (21.06.12), Житомирський РПЦ (05.07.12), Республіканський ПЦ АР Крим (11.12.12), Полтавський РПЦ (27.12.12)).

Розпочато створення у 2012 році та планується відкриття у 2013 році – Волинський РПЦ, Рівненський РПЦ, Луганський РПЦ, Запорізький РПЦ, Хмельницький РПЦ, Тернопільський РПЦ.

Про Чернівецьку область, як бачите, ні слова.

Ми наразі з\”ясовуємо в Держінвестпроекті чи взагалі були подані документи Чернівецькою ОДА. Наразі ми надіслали відповідний запит до Держінвестпроекту, бо усно повідомити інформацію нам відмовились.

ДОКУМЕНТИ

Перинатальний центр на Буковині - правда і неправда

Перинатальний центр на Буковині - правда і неправда

Нагадаємо, що Чернівецький перинатальний центр третього рівня планується створити в цьому році. Про його створення говорять вже рік. На його створення потрібно 78 мільйонів гривень.

peredplata