Українська влада оголосила війну громадянам країни

Українська влада оголосила війну громадянам країниПодії останнього часу свідчать, що услід за опозиційним політиками, влада почала застосовувати репресії проти людей далеких від політики, які не бояться демонструвати свою позицію щодо ситуації в країні.

Символічний початок цьому процесу, якщо не враховувати переслідування активістів Податкового майдану, влада дала на батьківщині президента Віктора Януковича, у день похорону колишнього прем’єр-міністра Криму Василя Джарти – 18 липня.

Тоді донецька міліція затримала кількох пенсіонерок, які вишикувалися вздовж траси, де проїжджав Янукович, і намагалися продемонструвати своє відношення до нього. Зокрема, напнувши чорні хустки, пенсіонерки намагалися вказати Януковичу дорогу на цвинтар в Макіївці, піднявши транспарант із словами «Туди вам і дорога».

Міліція аргументувала затримання жінок образливим для Віктора Януковича змістом транспаранту.

Водночас, поблизу тієї ж дороги, за відеозйомку проїзду президентського кортежу, міліція без пояснень затримала кореспондентів трьох сайтів – «НГО», «Кордон» і «Агентства журналістських розслідувань», а також голову Донецької обласної громадської організації «Союз ошуканих вкладників». Вже у відділку, куди затриманих доправили для «встановлення осіб», їм пояснили, що вони нібито «виглядали підозріло» і були схожі на зловмисників, що хочуть скоїти замах на президента.

Менше ніж за місяць, 24 серпня, у День Незалежності України, але вже у Києві, за власні переконання до буцегарні потрапила пенсіонерка Галина Швидка, яка після покладення вінків з написами «Тарасу Шевченку від президента Віктора Януковича» і «Тарасу Шевченку від громадян України» главою держави до пам’ятника Шевченку, відрізала стрічку з ім\’ям Януковича з одного з них.

Швидка заявила, що Янукович «дуже себе любить», і, будучи громадянином України, йому слід задовольнятися тим вінком, який покладено від імені всього народу. Це було зафіксовано міліцейською відеокамерою.

Затримання пенсіонерки у МВС пояснили, що окрім відрізання стрічки, Швидка ще й вигукувала образи на адресу Януковича. 30 серпня Шевченківський райсуд Києва засудив пенсіонерку до позбавлення волі на 10 діб.

Крім пенсіонерів влада також вирішила помститися й футбольним фанатам, які, 7 серпня під час під час матчу «Динамо» – «Карпати», продемонстрували своє відношення до Януковича, скандуючи гасло: «Спасибо жителям Донбасса…». Відеоролик такого «виступу» вболівальників згодом став хітом на відеохостингу YouTube.

29 серпня міліція прямо на вулиці затримала вболівальника київського «Динамо» Андрія Кориновського і тривалий час допитувала у Печерському райуправлінні МВС. Тим часом 300 товаришів затриманого пікетували міліцейський відділок.

Офіційно міліція заявила, що Кориновський є підозрюваним у порушеній кримінальній справі за фактом побиття вболівальниками працівника стадіону Андрія Саламатова, який намагався зірвати банер із зображенням Романа Шухевича під час матчу з львівськими «Карпатами». Cправа порушена за ч. 1 ст. 296 КК (хуліганство). До Кориновського застосовано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.

Втім самі вболівальники вважають, що дійсною причиною порушення кримінальної справи і переслідування їхнього товариша, насправді стало саме скандування «подяки» мешканцям Донбасу…

Підтвердженням цього може слугувати подальший перебіг подій, які знову розгорнулися навколо цієї ж «подяки».

Так, 6 вересня до офісу компанії Prostoprint та futbolka.ua, які виготовляли і реалізували футболки з написом «Спасибо жителям Донбасса…» увірвалися представники УБОЗ для проведення обшуку.

Згодом у столичній міліції пояснили, що обшук офісу компанії Prostoprint відбувався в межах розслідування кримінальної справи, порушеної за підробкою сувенірної продукції до Євро-2012. Проте, з якого часу і чому справами про контрафактну продукцію почали опікуватися борці з організованою злочинністю, в міліції так і не пояснили.

У зв’язку з цим, власник компанії Prostoprint та futbolka.u Денис Олєйніков звернувся до Віктора Януковича з відкритим листом.

Підприємець, дав зрозуміти, що завдяки балакучості міліціонерів, йому відомо про замовний характер розгрому офісу.

«Я звертаюся до Вас як до все ще гаранта Конституції в надії на законність і правосуддя – це все, чого ми хочемо, оскільки за законом і справедливістю вся ця «справа» розсиплеться як картковий будиночок, а виконавці як мінімум позбудуться погон», – написав підприємець

За словами Олейнікова, його родину переслідують підлеглі Януковича.

«Ми можемо це довести і отримати притулок в Європі або США», – наголосив підприємець.

Але, схоже, влада поки не задумується над своїм міжнародним іміджем.
Джерело

peredplata