Буковинські свободівці вимагають не перешкоджати рухові автотранспорту до Києва 17-18 травня

Буковинські свободівці вимагають не перешкоджати рухові автотранспорту до Києва 17-18 травняГолова Чернівецької обласної організації Всеукраїнського об\’єднання \”Свобода\” Віталій Мельничук вимагає не перешкоджати конституційному праву громадян України на вільне пересування. Відповідну заяву до керівництва правоохоронних органів свободівець спрямував 16 травня 2013 року. Підставою для звернення стала інформація про те, що чимало буковинців, які мають намір взяти участь у заходах з нагоди Дня Європи та акції \”Вставай, Україно!\”, що відбудеться у Києві 18 травня, скаржаться на перешкоджання з боку міліції.

\”Спілкуючись із перевізниками, я отримав інформацію про те, що працівники ДАІ вже проводили традиційні \”профілактичні розмови\”. Їхня суть однакова: хто повезе людей на Київ – втратить ліцензію на перевезення. Як можна трактувати такі дії державтоінспекторів, зважаючи на те, що начальник УМВС у Чернівецькій області привселюдно запевнив, що міліція не перешкоджатиме буковинцям дістатися столиці?\”, – зазначив Віталій Мельничук.

Він висловив сподівання, що керівництво міліції дотримає свого слова й не порушуватиме конституційних прав українців. \”Будь-які невмотивовані зупинки транспорту й тиск на перевізників із боку правоохоронців буде потрактовано як порушення конституційних прав громадян та як зумисне введення в оману громадян очільниками УМВС. Відповідні факти, з повною інформацією про інспекторів, які безпідставно зупинятимуть транспорт, буде зафіксовано на відео та задокументовано\”, – підкреслив Віталій Мельничук.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької обласної організації ВО «Свобода».

ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ «СВОБОДА»
Чернівецька обласна організація

м. Чернівці, вул. Худякова, 3; тел. (0372) 90-26-62; www.chernivtsi.svoboda.org.ua ; е-mail: svoboda_cv_press@i.ua
вих. № 20/5/2013
від 16.05.2013 року

Міністрові внутрішніх справ України п. Захарченку В.Ю.
Начальникові УМВС України в Чернівецькій області п. Демидову О.М.
Засобам масової інформації

Голови Чернівецької обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода», помічника-консультанта народного депутата України Руслана Зелика, депутата Чернівецької обласної ради
Мельничука Віталія Кузьмича
конт. тел. 0999774555

ЗАЯВА

18 травня 2013 року в місті Київ з нагоди дня Європи будуть проводитися низка заходів, у яких братимуть участь представники Чернівецької обласної організації ВО «Свобода» та інших політичних сил.

З огляду на це, 17 травня 2013 року чимало мешканців Чернівецької області виявили бажання відвідати столицю України для участі у вказаних заходах.
За словами перевізників, які мають офіційні ліцензії на пасажирські перевезення, організація поїздки до Києва 17-18 травня 2013 року загрожує їм втратою ліцензій. У такий спосіб працівники Державтоінспекції Чернівецької області нещодавно проводили «роз’яснювальну» роботу з перевізниками.

Разом з цим, під час прес-конференції 14 травня 2013 року начальник УМВС України в Чернівецькій області Олександр Демидов запевнив, що представники обласного УМВС не чинитимуть жодних перешкод для тих громадян, які мають намір вирушити до Києва 17-18 травня 2013 року для участі у вказаних заходах.

Сподіваюся, що ваші підлеглі – інспектори ДАІ та інші представники УМВС, не лише в Чернівецькій але й інших областях, будуть в повному обсязі проінформовані про відповідні запевнення начальника УМВС України в Чернівецькій області (подібні заяви, за попередньою інформацією, робили майже всі керівники обласних управлінь міліції) щодо безперешкодного пропуску тих, хто матиме потребу їхати 17-18 травня 2013 року до Києва.

Тому будь-які невмотивовані зупинки транспорту та тиск на перевізників з боку правоохоронців будуть трактуватися, в першу чергу, як порушення конституційних прав громадян, та, крім того, як введення в оману громадян очільниками обласних Управлінь МВС. Відповідні факти, з повною інформацією про інспекторів, які безпідставно зупинятимуть транспорт, буде зафіксовано на відео та задокументовано.

З повагою,
Голова Чернівецької обласної організації
ВО «Свобода» Віталій Мельничук

peredplata