Буковинець Сорохан, у якого вкрали 55 тисяч євро, відсудив хату

Буковинець Сорохан, у якого вкрали 55 тисяч євро, відсудив хатуСьогодні колегія суддів Апеляційного суду Чернівецької області залишила без змін рішення Кіцманського районного суду про визнання договору дарування майна (частини будинку – «Час») племінником Онуфрія Стефановича Василем Твердохлібом своїй дружині Орисі Твердохліб. Суд не задовільнив апеляційної скарги Твердохлібів на вердикт суду першої інстанції. І тепер старенький, 87-літній ветеран, інвалід Великої Вітчизняної війни не тинятиметься чужими закутками.

Нагадаємо, Онуфрій Сорохан повернувся в Україну в 2007 році з далекої Латвії, де він воював у роки війни, а по її закінченні завів там родину та залишився назавжди. Однак доля розпорядилася по-іншому – після втрати дружини та сина пан Онуфрій віднайшов зв’язки з рідним племінником Василем Твердохлібом та, поспілкувавшись з ним, вирішив повернутися до рідного села, аби там доживати віку. При цьому продав квартиру у столиці Латвії Ризі, кошти за яку у сумі 55 тисяч євро перевів до Кіцманського відділення «Приватбанку». Чоловік сподівався, що цих грошей стане йому на житло та проживання вже довіку. Але старенького дядька жорстоко обманули – невідомо яким чином всі кошти Онуфрія Стефановича з його банківського рахунку опинилися в руках племінника. Не порозумівшись з Твердохлібом та його дружиною, ветеран змушений був звернутися до суду.

Суд прийняв рішення на його користь та зобов’язав повернути кошти. Але племінник виявився хитрішим – він відписав частину своєї нерухомості ( аби не розплачуватися нею) на дружину і почав «віддавати» гроші – кидає по кілька гривень, як каже Онуфрій Сорохан, на сміх людям: мовляв, 55 тисяч євро він комусь позичив, той виїхав за межі України… А що з нього, пенсіонера, взяти?

Онуфрій Стефанович звернувся до суду, аби договір дарування визнали недійсним, і першого разу програв і суд першої інстанції, і апеляційний. Довелося звернутися до Вищого спеціалізованого суду України, який ухвалив справу Сорохана розглянути у Кіцманському районному суді у іншому складі суддів. Кіцманська Феміда цього разу виявилася прихильною до старенького чоловіка і він сподівався, що на цьому можна буде поставити хоч невелику, але крапку і тепер не стоятиме питання, де йому жити. Племінник повторно подав апеляцію…

Наразі втомлений судовими перипетіями пан Онуфрій почувається щасливим. Вже в понеділок він отримає рішення суду та звернеться до Державної виконавчої служби. Але боротьба на цьому не скінчиться. Надалі він позиватиметься до фінансової установи, і у цьому сприяти йому пообіцяв народний депутат Руслан Зелик.

peredplata