Каськів спростовує Москаля?

Каськів спростовує Москаля?Офіційні коментарі щодо розповсюдження інформації у ЗМІ Геннадієм Москалем (народний депутат партії «Батьківщина») про відрахування Голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва з Чернівецького національного університету за пияцтво.

Владислав Каськів, Голова Держінвестпроекту

“Це всім відома і навіть легендарна історія. В жовтні 1992 року я мав честь очолювати Буковинське студентське братство, яке було багаточисельно представлене на Майдані Незалежності в Києві під час всім відомої \”студентської революції\” (до речі, тоді його й перейменували з площі Леніна.) Це, та низка страйків організованих в ЧДУ (Чернівецький державний університет) стали справжньою причиною звільнення з формулюванням \”без права поновлення\”, яке після двотижневого страйку викладачів і студентів було скасовано!!! Про це і сказано в листі ЧДУ. Це добре знайома історія тисячам студентів і викладачів ЧДУ. Ці події також відображені в багатьох хроніках.Тоді я зустрів більшість своїх друзів і однодумців. А самі події народили цілу генерацію молодих патріотів, які сьогодні формують дежавність України.

Якшо когось цікавить моя подальша доля, то після згаданих подій мене запросили на посаду заступника директора Центрального Союзу Українського студентства, осередок якого був перенесений із Торонто в Київ. Це сталося на 1-му з\’єднаному всесвітньому українському конгресі студентства (\”ЗВУК\”). А першу вищу освіту я пізніше завершив в Університеті ім. Драгоманова. Зараз іх у мене 2-і.

Таким чином брехливе звинувачення було спростоване! Свідками цих подій були тисячі студентів і викладачів ЧДУ. В тому числі і Москаль, який тоді справно служив на посаді першого заступника начальника управління МВС»

Баглей Борис, колишній Голова студентського страйкового комітету 1991 року в Чернівецькій області, нині – керівник Департаменту екології та туризму Чернівецької ОДА.

«Геннадій Москаль на той час був першим заступником начальника управління МВС у Чернівецькій області і саме за його наказом було орагінзовано відрахування студентів, котрі мали відношення до страйків проти підписання Союзного договору, це відома подія в історії України.

Тодішній молодий активіст, другокурсник Владислав Каськів, та його однокурсник Андрій Дуда організовували низку студентських страйків проти підписання цього документу. Однак, привселюдно відраховувати студентів через громадську активність та політичну непокору у той період було заборонено. Тому, причина відрахування Владислава Каськіва з університету «за пиятцво» була спеціально видумана та сфабрикована тодішнім секретарем партійної організацї».

Про це повідомляє відділу комунікацій Департаменту міжнародного співробітництва та інвестиційного маркетингу.

Світлина Контракти

peredplata