Буковинська «Свобода» вимагає від Папієва назвати політичні сили, що причетні до нищення пам’ятника Емінеску

Буковинська «Свобода» вимагає від Папієва назвати політичні сили, що причетні до нищення пам’ятника ЕмінескуЧернівецька обласна організація Всеукраїнського об\’єднання \”Свобода\” вимагає від голови обласної державної адміністрації Михайла Папієва оприлюднити назви політичних сил, причетних до нищення пам\’ятника поетові Міхаєві Емінеску в ніч з 13 на 14 червня в смт. Глибока. Свободівці наголошують: якщо керівник виконавчої влади краю має інформацію про замовників вказаного акту вандалізму, він повинен її оприлюднити аби громада области також знала про \”політичних вандалів\” та надала таким діям відповідну оцінку.

Всеукраїнське об\’єднання \”Свобода\” засуджує будь-які прояви вандалізму, які суперечать українському законодавству, та вважає, що причетні до таких дій особи та організації мають бути обов\’язково покарані. Проте, як свідчить практика, в Україні не поспішають розслідуватися подібні справи. Як це сталося з викриттям невідомих, які навесні цього року понищили пам\’ятники Степанові Бандері та Євгенові Коновальцю.

Якщо ж голова Чернівецької облдержадміністрації ухилиться від оприлюднення назв політичних сил, причетних до нищення пам\’ятника Емінеску, схильні розцінювати це як брудні політичні технології, спрямовані на розпалювання міжнаціональної та політичної ворожнечі. Крім того, Чернівецька обласна організація ВО \”Свобода\” застерігає від будь-яких викривлень слідства та намагання знайти \”цапів відбувайлів\”.

Подібні дії можуть спричинити міжнаціональні протистояння, тому справою чести правоохоронців є неупереджене та оперативне розслідування вказаної справи. Будь-які політичні інсинуації довкола акту вандалізму є неприпустимими, – наголошують буковинські свободівці.

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ВО\”Свобода\”.

peredplata