На Буковині робота місцевих рад перетворюється на формальність

18 червня 2013 року депутати Чернівецької обласної ради від Всеукраїнського об\’єднання \”Свобода\” Віталій Мельничук та Михайло Гоменюк взяли участь у роботі сесії Заставнівської райради. Як повідомив Віталій Мельничук, внутрішні кадрові питання для місцевих депутатів виявилися важливішими, ніж проблеми життєдіяльности району.

\”Майже дві з половиною години депутати сперечалися, чи потрібен голові ради другий заступник. Після взаємних звинувачень цю посаду скасували. Як виявилося, посаду другого заступника запровадили минулого року всупереч закону\”, – зазначив свободівець. Він додав, що справді важливі для життєдіяльности проблеми – виконання низки державних програм – розглядалися побіжно та формально. Майже половина депутатів під час розгляду цих питань залишила сесійну залу.

\”Нерозв\’язаною залишилася проблема стосовно лікарні у селі Вікно, яку влада збирається \”реорганізувати\” у відділення районної лікарні. Не менш важливе питання – діяльність Заставнівського спецлісгоспу, де вирубують ліс попри протести місцевої громади.

Таке ставлення до роботи райради з боку провладних депутатів недопустиме. Нині, коли значення місцевого самоврядування суттєво применшене внаслідок антинародних реформ режиму, байдужість і пасивність депутатів призведе до перетворення роботи місцевих рад на чисту формальність\”, – наголосив свободівець Віталій Мельничук.

Націоналіст запевнив, що обов\’язково прибуде у складі приймальні народного депутата України Руслана Зелика, щоб розв\’язати нагальні проблеми Заставнівського району.

Про це повідомляє прес-служба ЧОО ВО\”Свобода\”.

peredplata