На Буковині СБУ викрито зловживання владою посадових осіб комунального підприємства на суму понад 390 тис. гривень

Співробітники спецпідрозділу УСБУ в Чернівецькій області виявили порушення чинного законодавства з боку посадових осіб комунального проектного підприємства, яке призвело до завдання матеріальних збитків державі на суму 391 тис. гривень.

Встановлено, що впродовж 2009-2011 років посадовці при укладанні угод на виготовлення проектно-кошторисної документації, технічних висновків, ескізних робіт тощо частину коштів не спрямовували на рахунок підприємства, а привласнювали. Зловмисники вилучали готівку з каси чи перерахували кошти на підставні банківські рахунки, у подальшому отримуючи гроші за чековими книжками.

Використовуючи службове становище, посадові особи КП на підставі фіктивних актів виконаних робіт також заволоділи бюджетними коштами, отриманими за фактично невиконані роботи за договорами, укладеними з Департаментами містобудівного комплексу та земельних відносин та ЖКГ Чернівецької міськради.

Слідчим відділом УСБУ відомості за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 4 ст. 191 (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України, внесено до ЄРДР.
Матеріали провадження за підслідністю спрямовані для проведення досудового розслідування до органів МВС України.
Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

peredplata