Міліція Буковини під контролем громадськості

Міліція Буковини під контролем громадськостіВідбулося засідання Громадської ради при УМВС України у Чернівецькій області. Ця рада, до складу якої входять авторитетні, поважні люди Буковини — депутати і журналісти, моніторить і контролює забезпечення прав людини. Може в тому, що наша область не має міліцейського «бєспредєлу», заслуга й цієї ради.

Теперішнє засідання було конструктивним, тематично насиченим і трохи тривожним. На ньому начальник міліції Демидов наголосив на ролі і місці подібної структури. Адже міліція втратила довіру у людей. Її рейтинг уже скотився до 1 відсотка.

Члени ради заслухали керівників підрозділів про стан роботи з попередження катування та іншого жорстокого поводження працівників міліції з людьми. Говорили про заходи щодо недопущення недоліків у дотриманні прав людини, про роботу з неповнолітніми, про дотримання законності та дисципліни у міліції.

І, насамкінець, висвітлення діяльності УМВС у ЗМІ. Останнє було важливим. Бо всі зійшлися тієї думки, що ЗМІ у суспільстві є стабілізатором дотримання прав і свобод. Журналісти висловили побажання, аби в УМВС щотижня проводили прес-конференції та брифінги. Це забезпечить повноту висвітлення діяльності правоохоронців. Міліціонери погодилися.

Перед радою звітували старші офіцери міліції Гац Ю. М., Бугай М. Д., Басараба М. М., Докаш М. І., Семенюк В. М. та Зайцев.
Також Громадська рада підписала меморандум про співпрацю міліції з громадськими організаціями.

peredplata