Директора Вашківського спиртзаводу звільнено за невиплату зарплати

Директора Вашківського спиртзаводу звільнено за невиплату зарплати«В області реалізуються заходи для упередження виникнення заборгованості із заробітної плати на підприємствах, які розташовані на території регіону, і ліквідації наявних боргів, – повідомила сьогодні, 8 липня, на щотижневій апаратній нараді директор департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Людмила Мар`янчук. – Окрім того, ухвалено графіки погашення зарплатної заборгованості до кінця цього року на підприємствах-боржниках області, в тому числі на підприємствах державної форми власності». Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

Як пояснила вона, з керівниками установ-боржників продовжують працювати комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій, соціальних виплат та орендної плати за земельні і майнові паї. Протягом року проведено 98 засідань таких комісій. Структурними підрозділами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації здійснюється щотижневий моніторинг стану виплати заробітної плати, і відповідна інформація подається в прокуратуру області. «За оперативними даними, станом на 1 липня цього року загальний борг із виплати зарплати становить 151,2 тис. гривень – він зафіксований на підприємстві-банкруті державної форми власності \”Вашківський спиртовий завод\”», яке підпорядковане Міністерству аграрної політики та продовольства України», – додала Людмила Мар`янчук.

За словами посадовця, обласна державна адміністрація неодноразово надсилала листи до профільного Міністерства, а також державного підприємства „Укрспирт” щодо сприяння у вирішенні питання ліквідації даної заборгованості. Як повідомила Людмила Мар’янчук, з травня директор ДП \”Вашківський спиртовий завод\” звільнений із займаної посади, за фактом невиплати зарплати на підприємстві порушено кримінальну справу.

peredplata