У США ВВАЖАЮТЬ, ЩО УКРАЇНА ГОТОВА ДО ДЕОКУПАЦІЇ КРИМУ

Україні слід відрізати Крим від материкової частини і знищити військові бази РФ у Севастополі. Про це сказав колишній спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що контроль над півостровом дуже важливий для України. Оскільки він відіграє важливу роль у забезпеченні ворога додатковим озброєнням і силами.

Водночас Волкер зазначив, що йти військом на територію півострова наразі немає сенсу.

Зараз необхідно ізолювати Крим від Росії, – підкреслив він.

Зробити це Волкер запропонував знову вдаривши по Кримському мосту.

Можливо, знищити військову базу в Севастополі. Ці кроки вкрай ускладнять використання Криму як військового майданчика та ізолюють його від російської підтримки. Я думаю, що цього можна досягти. Це Україна може зробити вже зараз. А робота з повного контролю над Кримом може відбутися через деякий час, – вважає Волкер.

Він підкреслив, що такий крок навряд чи спровокує Кремль на щось більше, ніж зараз, і висловив сумнів, що Москва вдарить по Україні ядерною зброєю.

Я не думаю, що відбудеться ескалація в цьому напрямку. Імовірність використання ядерної зброї Росією цілком низька. Тому що це спричинить відповідь, – підкреслив Волкер.

Він вказав, що в такому разі Росія не зможе захистити своїх солдатів і нагадав, що навіть Китай та Індія застерігали Путіна від використання ядерної зброї.

Джерело: https://socportal.info

peredplata